14:45 09.08.2021

Завершено досудове розслідування за фактом вибуху в житловому будинку на Позняках у Києві

2 хв читати
Завершено досудове розслідування за фактом вибуху в житловому будинку на Позняках у Києві

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо п'яти посадових осіб "Київгазу" за фактом вибуху в житловому будинку на Позняках 21 червня 2020 року.

Як повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури, серед підозрюваних - перший заступник голови правління "Київгазу", троє головних інженерів управлінь експлуатації газового господарства та начальник служби охорони праці.

Дії співробітників кваліфіковані за ч. 2 ст. 272 КК України.

"Згідно з матеріалами досудового розслідування, вибух газу, що призвів до обвалу конструкцій десятиповерхового багатоквартирного житлового будинку, загибелі п’ятьох людей та травмування трьох, стався через порушення службовими особами АТ "Київгаз" вимог низки нормативно-правових актів. Зокрема, йдеться про порушення "Правил безпеки систем газопостачання", "Кодексу газорозподільних систем" та інших, в частині встановлення технологічної перемички (байпасу) у внутрішньобудинковий газопровід замість знятого лічильника газу", - йдеться у повідомленні.

Крім того, внаслідок втрати житла мешканцям будинку завдано матеріальної шкоди на загальну суму понад 53 млн грн.

Зазначається, що зазначене підтверджується висновками проведених експертиз.

Зазначеним особам у порядку ст. 290 КПК України оголошено про завершення слідства та відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення. Після цього обвинувальний акт буде направлено до суду для розгляду по суті.

Як повідомлялося, 21 червня о 10:00 у Дарницькому районі Києва на вул. Соломії Крушельницької, 1/5, у десятиповерховому житловому будинку стався вибух, попередньо газоповітряної суміші, без подальшого горіння. Унаслідок вибуху п'ятеро осіб загинули, п'ятеро дістали травм. Були пошкоджені 40 квартир одного під'їзду, де зареєстровані 125 громадян. Були зруйновані 16 квартир із дев'ятого до четвертого поверху.

Міський голова столиці Віталій Кличко розпорядився виділити потерпілим унаслідок вибуху в житловому будинку на Позняках компенсації, а також повідомив, що будинок буде повністю демонтовано.

Начальник управління питань цивільного захисту КМДА Роман Ткачук повідомив, що перед початком демонтажу постраждалого внаслідок вибуху будинку на Позняках у Києві на будівлю буде встановлено додаткові конструкції, щоб уникнути нових обвалів. Після того, як кріплення було встановлено, розпочався процес винесення особистих речей жителів зі зруйнованих квартир.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА