16:04 09.08.2021

СБУ викрила членів злочинної організації "Ндрангета" в Одесі, що займалися контрабандою кокаїну до ЄС

2 хв читати
СБУ викрила членів злочинної організації "Ндрангета" в Одесі, що займалися контрабандою кокаїну до ЄС

Служба безпеки України заблокувала контрабандний канал транзитного переправлення наркотиків із Латинської Америки до Євросоюзу, під час спецоперації в Одесі затримано трьох співорганізаторів наркобізнесу.

"У зловмисників вилучено майже 60 кг кокаїну на $10 млн за цінами чорного ринку. За даними Інтерполу, затримані причетні до діяльності однієї з найбільших у світі злочинних організацій "Ндрангета", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті СБУ в понеділок.

За інформацією спецслужби, співробітники СБУ отримали інформацію про те, що учасники угруповання планують нелегально переправити через Україну до ЄС велику партію наркотиків.

"Контрабандний товар зловмисники приховали у вантажному контейнері з фруктами з однієї з південноамериканських країн. Під час поглибленого митного огляду вантажу у Морському торговельному порту "Південний" правоохоронці виявили приховані брикети з кокаїном", - зазначають у відомстві.

У СБУ уточнюють, що співорганізатора наркотрафіку затримали біля порту, одночасно на території одного з промислових ринків Одеської області правоохоронці затримали ще двох учасників наркоугруповання, які планували "зустріти" нелегальний вантаж для його подальшого переправлення до Євросоюзу.

У свою чергу Офісу генерального прокурора в своєму повідомленні зазначає, що троє членів міжнародного злочинного угруповання - громадяни Албанії, Румунії та України, організували ввезення наркотичних засобів з Еквадору з приховуванням від митного контролю.

"50 брикетів із кокаїном вагою брутто понад 60 кг були заховані в технологічних порожнинах морського рефрижераторного контейнера з бананами", - уточнюють в Офісі генпрокурора.

"Вирішується питання повідомлення затриманим про підозру та обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора.

"Ндрангета" - міжнародне злочинне угруповання, що походить із Калабрії (Італія). Вважається одним із найбільш могутніх у світі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА