18:14 09.08.2021

ДФС просить силовиків розблокувати доступ на територію фабрики United Tobacco для обшуку у справі про виробництво контрафакту

3 хв читати

Співробітники Державної фіскальної служби (ДФС) не можуть потрапити на територію тютюнової фабрики United Tobacco (ТОВ "Юнайтед Тобако", Жовті Води Дніпропетровської обл.) для проведення слідчих дій у справі про виробництво контрафактної продукції, оскільки під'їзди до території фабрики заблоковані групою невстановлених осіб і вантажівками із землею, повідомляється на сторінці відомства у Facebоok у понеділок.

Згідно з повідомленням, для розблокування доступу на підприємство і завершення слідчих дій фіскали звернулися до правоохоронних органів.

"Групи осіб встановили контроль над перехрестями та під’їздами до території фабрики. При спробі під’їзду до території, молодики кидають "їжаки" на дорогу, одному із автомобілів вже пошкоджено шини. Ворота підприємства заблоковані автомобілями марки КрАЗ із землею, що унеможливлює проїзд правоохоронців на територію підприємства. Здійснюється масове порушення громадського порядку", - повідомило відомство.

ДФС уточнила, що блокування в'їздів на підприємство групою невстановлених осіб розпочалося 6 серпня 2021 року. Під час спроби дістатися до місця проведення слідчих дій співробітникам служби завадила група агресивно налаштованих осіб.

"Співробітники ДФС на підставі ухвал суду, тобто в межах повноважень та виключно у законний спосіб, у період з 5 серпня 2021 року та по теперішній час, проводять санкціоновані обшуки у складських та офісних приміщеннях на території Запорізької та Дніпропетровської областях, в тому числі на територіях виробництв, з метою документування злочинної схеми, здобуття доказів та призупинення виготовлення контрафактних сигарет", - ідеться в повідомленні служби.

Відомство уточнило, що співробітники податкової міліції за процесуального керівництва Київської прокуратури викрили United Tobacco в умисному ухиленні від сплати податків, а також встановили факти неврахованої реалізації законно виготовлених сигарет за готівку. ДФС наголосила, що під час раніше проведених обшуків вже виявила і розглядає питання про вилучення первинних фінансово-господарських документів, чорнових записів, спеціального обладнання і більше ніж 90 тонн тютюну невстановленого походження.

За даними відомства, наразі воно звернулося до Національної поліції, Держслужби з надзвичайних ситуацій та інших правоохоронних органів для розблокування доступу на територію підприємства і завершення слідчих дій.

За даними ДФС, продукцію United Tobacco без марок акцизного податку неодноразово вилучали її співробітники під час обшуків складських приміщень і в місцях реалізації контрафакту.

"З початку 2021 року співробітники ДФС вилучили майже 800 тисяч пачок тютюнових виробів вартістю близько 13 млн грн, виготовлених під торгівельними марками вищезгаданого підприємства, які реалізовувалися на території України за готівкові кошти без марок акцизного податку та з марками акцизного податку з ознаками підробки", - написала фіскальна служба.

Згідно з Єдиним держреєстром юросіб та фізосіб-підприємців, кінцевим бенефіціаром ТОВ "Юнайтед Тобако" є Олена Бойко.

Як повідомлялося з посиланням на дослідження тютюнового ринку інститутом Kantar Україна, в травні 2021 року 62% нелегально реалізованих у країні тютюнових виробів мають позначку виробництва на Винниківській тютюнової фабрики (Винники Львівської обл.) і марковані як експортна або Duty Free продукція, яка не призначена для продажу в Україні. Частка невстановлених виробників становить 23%, а ТОВ "Юнайтед Тобако" - 15%.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА