19:30 09.08.2021

Онлайн-вибори шкільних і студентських самоврядувань можуть стати пілотною версією загальноукраїнських виборів

2 хв читати
Онлайн-вибори шкільних і студентських самоврядувань можуть стати пілотною версією загальноукраїнських виборів

Загальнонаціональні онлайн-вибори шкільних і студентських самоврядувань в один день у межах реалізації проекту "Молоді демократи" можуть стати пілотною версією національних виборів у режимі онлайн, вважає голова партії "Слуга народу", перший заступник однойменної фракції Верховної Ради Олександр Корнієнко.

"Світ поступово переходить в онлайн. Україна активно диджиталізує всі послуги та процеси в державі. Тому впровадження електронних виборів - це лише питання часу. Ми в "Слузі народу" повністю підтримуємо цю ідею і вважаємо, що реалізація проекту "Молоді демократи" допоможе в майбутньому масштабувати онлайн-вибори на всю країну", - сказав Корнієнко агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Він зазначив, що "Слуга народу" підтримуватиме цей проект у медіа-сфері, допомагатиме в комунікації з професіоналами. "Також плануємо організувати робочу групу з онлайн-виборів в Україні, куди обов'язково залучимо і молодь", - розповів Корнієнко.

Голова молодіжного крила партії "Зе! Молодіжка", народний депутат Олександр Санченко додав, що "Слуга народу" підтримає проект інформаційно і допоможе його висвітлювати в ЗМІ, щоб якомога більше шкіл та університетів дізналися про нього і приєдналися до онлайн-виборів. "Ми віримо, що це створить традицію, розвиватиме навички голосувати онлайн, а в майбутньому люди будуть більше залучені у вибори через онлайн-голосування", - додав він.

Як повідомили агентству в партії "Слуга народу", проект "Молоді демократи" став переможцем проектів учасників табору "Зе! Кемп", що відбувся у Скадовську Херсонської області, й передбачає створення онлайн-платформи, за допомогою якої молодь зможе обирати лідерів учнівського та студентського самоврядування шляхом інтернет-голосування. Розроблять платформу за задумом проекту студенти IТ-спеціальностей.

Другим переможцем "Зе! Кемпу" став проект із системи пошуку роботи молодими людьми "Джобс"! - універсальна допомога у працевлаштуванні вікових груп 18+ та 45+ на базі інфраструктури "Зе".

Спеціальну премію отримав проект "Зе! Лопата", який передбачає створення спеціальних зон для відпочинку водіїв біля доріг із паркінгом, міні-готелями, послугами кемпу, кімнатою матері та дитини, Wi-Fi й іншими зручностями.

За словами Корнієнка, "Слуга народу" підтримає ці проекти, а також шукатиме можливість підтримати всі цікаві ідеї, які були представлені на "Зе! Кемпі". "Плануємо зробити реєстр молодіжних проектів і невеликий офіс взаємодії з молодіжними проектами", - сказав політик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА