20:49 09.08.2021

В Індонезії почнуть поетапно послаблювати коронавірусні обмеження

2 хв читати
В Індонезії почнуть поетапно послаблювати коронавірусні обмеження

Влада Індонезії поступово почне послаблювати введені через коронавірус обмеження в низці міст, зокрема в Джакарті, повідомляє в понеділок агентство Bloomberg.

За його даними, жителі Джакарти, що пройшли вакцинацію, тепер можуть ходити за покупками і до церкви. Нововведення стосується і жителів міст Бандунг, Сурабая і Семаранг. При цьому, як повідомив координаційний міністр з морських справ та інвестицій Лухут Панджайтан, який контролює відповідь країни на пандемію COVID-19, заповненість торговельних центрів і місць поклоніння не повинна перевищувати 25%.

Як наголошується, чинні обмеження на островах Ява і Балі діятимуть до 16 серпня, а заходи на інших островах - до 23 серпня. При цьому Панджайтан наголосив, що маски, швидше за все, доведеться носити ще кілька років.

Bloomberg зазначає, що ослаблення обмежень є частиною більш широких кроків з боку уряду, який готує плани з відновлення роботи різних секторів економіки, зокрема торгівлі, туризму, а також освіти.

Крім того, влада Індонезії має намір активізувати кампанію з вакцинації жителів країни від COVID-19. Так, за словами індонезійського міністра охорони здоров'я Гунаді Садікіна, до кінця вересня як мінімум 70% людей на Яві і Балі повинні бути щеплені від коронавірусу. Садікін наголосив, що уряд також сконцентрується на вакцинації жителів ще 45 міст на тлі зростання захворюваності.

Як зазначає агентство, влада Індонезії вирішила змінити підхід до боротьби з коронавірусом. Тепер у країні націлені на те, щоб пристосуватися до життя з COVID-19.

Зазначається, що жителі індонезійських островів ризикують зіткнутися з більш серйозним спалахом коронавірусу через поширення заразного штаму "дельта".

Наразі Індонезія посідає першу сходинку за кількістю добових летальних випадків серед людей з COVID-19. За минулу добу в країні зафіксували 1475 смертей серед інфікованих. Крім того, виявили понад 20,7 тис. нових випадків зараження коронавірусом.

Загалом в Індонезії з початку пандемії діагностували понад 3,6 млн випадків COVID-19, понад 108 тис. заражених померли. При цьому повну вакцинацію від коронавірусу пройшли лише близько 9% індонезійців.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА