08:14 10.08.2021

Шеф Пентагону має намір до середині вересня домогтися обов'язкової вакцинації для всіх військових

3 хв читати
Шеф Пентагону має намір до середині вересня домогтися обов'язкової вакцинації для всіх військових

Пентагон має намір до 15 вересня ввести обов'язкову вакцинацію від коронавірусу COVID-19 для всіх службовців американських збройних сил, повідомляє агентство Associated Press з посиланням на службовий лист глави Міноборони США Ллойда Остіна.

"Я буду домагатися схвалення президента на те, щоб зробити вакцинацію обов'язковою не пізніше середини вересня", - наводить агентство витримки зі звернення Ллойда до військових.

"Я без вагань прийму завчасні заходи або порекомендую президенту інший шлях, якщо відчую в цьому необхідність", - зазначив Ллойд.

Як очікується, документ опублікують пізніше в понеділок.

Крім цього, Остін зазначив, що у військових структурах буде кілька відповідальних за те, щоб підготувати і визначити, яка кількість вакцин необхідна армії і яким чином цей обов'язок буде введено.

При цьому в документі наголошується, що до вступу директиви в силу Пентагон слідуватиме указу президента США Джо Байдена про обмеження для будь-яких федеральних працівників, які не пройшли вакцинацію. Зокрема, не щеплені повинні носити маски та дотримуватися соціальної дистанції. Більше того, для них обмежують службові поїздки за кордон.

Як зазначається, американські військові, в залежності від того, де вони несуть службу, згідно з вимогами Пентагону, повинні робити до 17 різних щеплень.

Як повідомляє AP, посилаючись на дані Пентагону, вже більше одного мільйона військових пройшли повну вакцинацію від коронавірусу, близько 237 тис. отримали як мінімум одну дозу. У ВМС повідомили, що понад 74% активних моряків і резервістів зробили як мінімум одне щеплення від COVID-19. У ВПС понад 65% чинних службовців і 60% резервістів частково пройшли вакцинацію від коронавірусу. Частка щеплених в армії США становить близько 50%.

Президент США Джо Байден 30 липня оголосив, що співробітникам американських федеральних відомств слід або пройти вакцинацію від коронавірусу COVID-19, або дотримуватися на роботі низки запобіжних заходів.

"Кожного службовця федерального уряду проситимуть підтвердити статус вакцинації. Тим, хто не зробить цього або не пройде вакцинацію, слід носити маску", - заявив Байден у Білому домі.

Згідно із заявою американського президента, співробітники федеральних відомств, які не пройшли вакцинацію, повинні будуть дотримуватися суворих правил, зокрема, носити маски на роботі, дотримуватися правил соціального дистанціювання, а також - періодично здавати тест на коронавірус. Більше того, за словами Байдена, невакцинованих держслужбовців не відправлятимуть у службові відрядження.

Першим міністерством США, в якому вимагали від своїх медичних працівників обов'язкової вакцинації від COVID-19, раніше стало міністерство у справах ветеранів.

Крім того, раніше цього літа влада американського штату Каліфорнія і міста Нью-Йорка зажадала, щоб всі державні і муніципальні службовці вакцинувалися проти COVID-19 або регулярно проходили тестування на коронавірус.

Центри США з контролю і запобігання захворювань (CDC) зі свого боку рекомендували як щепленим, так і нещепленим від COVID-19 жителям носити маски в приміщеннях, особливо в небезпечних з точки зору епідеміології районах країни.

У США з початку пандемії коронавірусу виявили понад 36,5 млн випадків COVID-19, понад 633 тис. інфікованих померли.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА