12:28 10.08.2021

Суд виправдав екс-начальника Харківського університету Повітряних сил Алімпієва - адвокат

2 хв читати
Суд виправдав екс-начальника Харківського університету Повітряних сил Алімпієва - адвокат

Дзержинський райсуд Харкова виніс виправдувальний вирок у справі щодо екс-начальника Харківського національного університету Повітряних сил (ХНУПС) Андрія Алімпієва, якого обвинувачували в недбалому ставленні до військової служби (ч. 3 ст. 425 КК України).

"Прокуратура вимагала шість років позбавлення волі. Але суд зняв абсолютно всі незаконні обвинувачення, які були висунуті військовою прокуратурою Харківського гарнізону стосовно генерал-майора Алімпієва", - повідомив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" адвокат Алімпієва Максим Журавльов.

Він додав, що на рішення суду може бути подана апеляція протягом 30 днів.

"Сподіваюся, що, якщо така апеляція буде подана, апеляційний суд залишить рішення суду першої інстанції без змін", - сказав Журавльов.

За його словами, після того, як виправдувальний вирок набуде чинності, захист подасть позов про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої Алімпієву.

Як повідомлялося, 17 листопада 2017 року співробітники військової прокуратури затримали начальника ХНУПС Андрія Алімпієва.

"Військова прокуратура за підозрою в розтраті 2,4 млн грн на користь двох ТОВ під час закупівлі пального затримала начальника Харківського національного університету Повітряних сил імені Кожедуба генерал-майора Алімпієва А. М. Клопотатимемо про арешт та відсторонення від обійманої посади", - повідомив на той час генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Алімпієву було оголошено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

20 листопада Дзержинський райсуд Харкова визначив Алімпієву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави 1,5 млн грн.

16 січня 2018 року суд продовжив запобіжний захід ще на 30 днів. За декілька днів за Алімпієва було внесено заставу, і він вийшов із СІЗО.

15 лютого 2018 року адвокат Алімпієва Журавльов повідомив, що досудове розслідування кримінального провадження передано від військової прокуратури Національному антикорупційному бюро.

8 листопада 2018 року Журавльов повідомив, що НАБУ змінило підозру з ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна) на ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України і досудове слідство у справі передано спеціальній поліції. Процесуальне керівництво здійснює військова прокуратура Харківського гарнізону. Пізніше справу було перекваліфіковано в ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби) КК України.

На початку лютого 2019 року обвинувальний акт стосовно Алімпієва було направлено до Дзержинського районного суду Харкова.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА