13:29 10.08.2021

Вбивство третього ув'язненого в ОРДО не доведено, мотивами є кримінальні розбірки - Гармаш

2 хв читати
Вбивство третього ув'язненого в ОРДО не доведено, мотивами є кримінальні розбірки - Гармаш

Представник Донецька у Тристоронній контактній групі (ТКГ) з питань Донбасу Сергій Гармаш зазначає, що на сьогодні підтверджено вбивство двох громадян України, які відбували покарання у Кіровській колонії у непідконтрольних уряду окремих районах Донецької області (ОРДО).

"Немає підтвердження смерті третього постраждалого, тому поки що можна говорити лише про двох загиблих", - написав Гармаш на своїй сторінці у Facebook.

Крім того, за його інформацією та даними компетентних органів, мотивом конфлікту, що призвів до загибелі людей, "є кримінальні розбірки на ґрунті "бізнесу", якщо це так можна назвати".

"Відомо, що в цій колонії активно процвітає телефонне та інтернет-шахрайство... Такий вид бізнесу зеків розглядається в ОРДЛО мало не як природний, хоча й неофіційний, вид залучення грошей у "республіки". Це всіляко стимулюється, навіть організовується "начальниками"... Саме тому донецька окупаційна адміністрація не віддає, здавалося б, зайві для неї "роти", до України. Бо не вона їх годує, а вони її. Луганськ, до речі, ув'язнених Україні до 2019 року повертав. А потім, мабуть, донецькі колеги поділилися з луганчанами "корисним" досвідом", - написав Гармаш.

Раніше повідомлялося, що троє громадян України, які відбували покарання в непідконтрольних уряду окремих районах Донецької області, були вбиті за бездіяльності окупаційної адміністрації, про що повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. Українська делегація винесе це питання на найближче засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ), яке має відбутися 25 серпня.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА