15:37 10.08.2021

Екс-міністр нацбезпеки США став арбітром в ініційованому компаніями Коломойського і Боголюбова спорі з США

2 хв читати
Екс-міністр нацбезпеки США став арбітром в ініційованому компаніями Коломойського і Боголюбова спорі з США

Ініційований компаніями Optima Ventures, Optima 7171 LLC та Optima 55 Public Square LLC, що належать екс-власникам ПриватБанку Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову, спір проти США в Міжнародний центр із врегулювання інвестиційних спорів (ICSID) дійшов до стадії відбору арбітрів.

Згідно з інформацією на сайті суду, позивачі в червні обрали арбітром Яна Паулссона (Jan Paulsson, громадянин Бахрейну, Франції та Швеції), а США в передостанній день липня - екс-міністра національної безпеки США Майкла Чертоффа (Michael Chertoff).

ICSID також повідомив, що провадження за другим позовом цих позивачів до США, зареєстрованим того самого дня, що і перший вищезазначений позов, - 16 березня цього року, було припинено в середині червня.

Сторону позивачів у суді представляють юридичні фірми Black, Srebnick, Kornspan & Stumpf; Roche Cyrulnik Freedman і Kasowitz Benson Torres.

Як правило, арбітражний трибунал передбачає трьох арбітрів - по одному пропонує кожна сторона, а третій - президент трибуналу - призначається за згодою сторін. У разі відсутності такої угоди третього арбітра призначає генеральний секретар.

Згідно з лютневою інформацією видання Global Аrbitration Review, суть позову Optima Ventures і її дочірньої компанії - відшкодування $23 млн у відповідь на два цивільних позови від Міністерства юстиції США про конфіскацію комерційної нерухомості бізнесменів у Луїсвіллі (Кентуккі) і Далласі (Техас).

Мін'юст США 6 серпня минулого року подав позови про конфіскацію майна до Окружного суду Південного округу Флориди, стверджуючи, що комерційна нерухомість у Луїсвіллі (Кентуккі) і Далласі (Техас) була придбана з використанням незаконно привласнених із ПриватБанку коштів і підлягає конфіскації на підставі про порушення федерального законодавства про відмивання грошей. Згідно з релізом Мін'юсту, вони придбали нерухомість і підприємства у всій країні на сотні мільйонів доларів, зокрема майно, яке підлягає конфіскації: офісну вежу в Луїсвіллі, відому як PNC Plaza, й офісний парк у Далласі, відомий як колишня штаб-квартира CompuCom, загальна вартість яких становить майже $70 млн.

Паулссон у липні цього року був призначений президентом трибуналу в арбітражі ICSID Misen Energy AB (publ) і Misen Enterprises AB проти України за згодою сторін. У 2017 році американські ЗМІ повідомляли, що Чертофф входив до команди адвокатів Дмитра Фірташа в США разом з екс-прокурором США Деном Веббом (Dan Webb) і співзасновником Davis Goldberg Galper PLLC (Вашингтон) Ленні Дж.Девісом (Lanny J. Davis), який був адвокатом Білого дому за Білла Клінтона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА