20:14 10.08.2021

Сенат США схвалив законопроект про інфраструктуру з обсягом фінансування понад $1 трлн

2 хв читати
Сенат США схвалив законопроект про інфраструктуру з обсягом фінансування понад $1 трлн

Сенат Конгресу США схвалив законопроект про інфраструктуру з обсягом фінансування на суму понад $1 трлн.

Як повідомляють американські ЗМІ, законопроект заручився підтримкою понад 60 голосів, тобто більшості сенаторів, необхідної для його схвалення.

За даними видання The Guardian, за законопроект виступив і лідер сенатської більшості республіканець Мітч Макконелл. Інші члени Сенату з республіканців, зокрема, Джон Корнін і Джон Тьюн, проголосували проти цього законопроекту.

Тепер його має розглянути Палата представників. Американські ЗМІ зазначають, що, ймовірно, в нижній палаті законопроект може зустріти більший опір, оскільки низка демократів рішуче виступають проти нього, вважаючи виділену суму замалою.

Президент США Джо Байден у червні уклав угоду з групою сенаторів від Демократичної і Республіканської партій про інвестиції розміром $1,2 трлн в інфраструктуру. При цьому угода є лише частиною більш широкої економічної ініціативи Байдена.

Наприкінці травня сенатори-республіканці направляли на розгляд адміністрації президента США версії власного плану інфраструктурних інвестицій. Останній план передбачав витрати на загальну суму $928 млрд протягом восьми років. Попередня пропозиція республіканців передбачала інвестиції в розмірі $568 млрд на п'ять років.

Раніше вони відмовилися підтримати план інфраструктурних витрат Білого дому обсягом $1,7 трлн як занадто дорогий, незважаючи на те, що Байден погодився урізати витрати в рамках запропонованого ним плану більш ніж на $500 млрд від планованих $2,25 трлн.

Республіканців не влаштовувало, що Байден має намір покрити витрати на інфраструктуру за рахунок підвищення корпоративного податку. Вони пропонували перенаправити на фінансування цього плану федеральні кошти, виділені на боротьбу з COVID-19, а це, ймовірно, не влаштує ні законодавців-демократів, ні Білий дім.

Сенатор від штату Міссісіпі Роджер Вікер пізніше заявляв, що республіканці готові підтримати план, який передбачає витрати на інфраструктуру в розмірі $1 трлн протягом восьми років.

План Байдена передбачає виділення коштів на підтримку літніх людей і дітей, ремонт і будівництво доступного житла. Покрити витрати на ці заходи Байден планує за рахунок підвищення корпоративного податку.

Сенатор від штату Західна Вірджинія Шеллі Мур Капіто, що представляє республіканців на переговорах за цим планом, зазначила, що республіканці вимагають від Байдена виключити з інфраструктурного плану соціальні витрати, а також відмовитися від підвищення корпоративного податку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА