20:31 10.08.2021

Ізраїль підтримує прямі контакти з Саудівською Аравією та іншими країнами регіону для боротьби з Іраном

2 хв читати
Ізраїль підтримує прямі контакти з Саудівською Аравією та іншими країнами регіону для боротьби з Іраном

Ізраїль безпосередньо веде діалог з Саудівською Аравією та іншими країнами Перської затоки для боротьби з впливом Ірану в регіоні, заявив у вівторок ізраїльський міністр регіонального співробітництва Іссауй Фредж.

"Коли йдеться про Саудівську Аравію і держави Перської затоки, то існує пряма лінія зв'язку і розуміння (проти Ірану - ІФ)", - наводить слова міністра видання "Таймс оф Ізраел".

Однак він не став описувати характер цих контактів, пославшись на те, що вони виходять за межі юрисдикції його відомства.

Водночас він уточнив, що проблема Ірану є міжнародною, а не стосується тільки Ізраїлю і Саудівської Аравії.

Також він висловив надію на те, що одного разу ізраїльські араби зможуть безпосередньо літати з Ізраїлю в Мекку і Медину в Саудівській Аравії для участі в хаджу. "Таймс оф Ізраел" пояснює, що поки між Ізраїлем і Саудівською Аравією прямого авіасполучення немає.

Видання нагадує, що міністерство регіонального співробітництва займається відносинам з тими арабськими державами, з якими у Ізраїлю нормалізовані дипвідносини. Це міністерство розглядається в якості резервного, однак Фредж - єдиний араб в уряді Ізраїлю - наполягає, що його відомство дозволить розширити комерційні контакти з Палестинською національною адміністрацією та арабським світом.

Видання також зазначає, що Саудівська Аравія і особливо наслідний принц Мухаммед бін Салман, за різними даними, в останні роки розглядали можливість встановлення громадських зв'язків з Ізраїлем. Однак в Ер-Ріяді наполягали, що нормалізація його відносин з Ізраїлем можлива лише за досягнення мирної угоди між ізраїльтянами і палестинцями.

"Таймс оф Ізраел" нагадує, що також з'являлися повідомлення, ніби тодішній прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу в листопаді минулого року відвідував Саудівську Аравію для секретних переговорів з наслідним принцом королівства. Але в Ер-Ріяді цю інформацію спростували.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА