21:44 10.08.2021

Таліби захопили столицю провінції Баглан на півночі Афганістану

2 хв читати
Таліби захопили столицю провінції Баглан на півночі Афганістану

Бойовики руху "Талібан" у вівторок взяли під контроль місто Пулі-Хумрі - адміністративний центр провінції Баглан на північному сході Афганістану, повідомляє газета The New York Times (NYT).

Як повідомив кореспондент NYT у Кабулі в Twitter, місто було взято під контроль без боїв. Він уточнив, що це вже восьме місто, захоплене талібами менш ніж за тиждень, і друге місто, взяте під контроль менш ніж за добу.

Це місто не межує зі столичною провінцією, проте розташоване приблизно в 230 км від Кабула.

Раніше телеканал Tolo News повідомив, що сили безпеки Афганістану провели евакуацію з Пулі-Хумрі, а потім відступили в бік населеного пункту Келагай.

Раніше у вівторок таліби взяли під контроль ключові об'єкти міста Фарах - столиці однойменної провінції на заході Афганістану поблизу іранського кордону. За даними співрозмовників телеканалу Tolo News, таліби захопили зокрема комплекс губернатора провінції і штаб-квартиру поліції.

Напередодні рух "Талібан" захопив місто Айбак - столицю провінції Саманган на півночі Афганістану. У випадку з Айбаком таліби увійшли в місто також без бою після того, як місцеві старійшини закликали владу позбавити місто від боїв.

Раніше в серпні рух "Талібан" захопив ще п'ять адміністративних центрів - Зарандж (столиця провінції Німроз), Шеберган (столиця провінції Джаузджан), Талукан (провінція Тахар), Сарі-Пуль (столиця однойменної провінції), Кундуз (столиця однойменної провінції).

За останні кілька тижнів таліби швидко захоплювали афганські території, зокрема кілька ключових пунктів на кордонах з сусідніми країнами. Також вони загрожують столицям ще кількох провінцій. Це відбувається на тлі виведення з Афганістану сил США і їх партнерів.

США і їх партнери з НАТО почали виведення контингенту з Афганістану в травні 2021 року. Спочатку планувалося, що операція повинна завершитися до 11 вересня 2021 року. Однак потім з'ясувалося, що цей процес проходить швидше, ніж очікувалося.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА