08:20 11.08.2021

Facebook видалив близько 300 створених у РФ акаунтів, пов'язаних з дезінформацією про вакцини від COVID-19

2 хв читати
Facebook видалив близько 300 створених у РФ акаунтів, пов'язаних з дезінформацією про вакцини від COVID-19

Facebook у вівторок повідомив, що видалив понад 300 акаунтів, зареєстрованих у Росії, які, за твердженнями компанії, були пов'язані з поширенням дезінформації про вакцини від COVID-19, повідомляють західні ЗМІ.

За їх даними, в Facebook зазначили, що заблокували акаунти, пов'язані з компанією Fazze, дочірньою організацією зареєстрованої у Великій Британії фірми AdNow, яка проводила операції з території Росії. Таке рішення в соціальній мережі схвалили у зв'язку з порушенням її політики проти іноземного втручання.

Як зазначається, компанія Facebook, зокрема, видалила 65 акаунтів у соціальній мережі Facebook і 243 акаунти в Instagram.

У Facebook заявили, що компанія Fazze використовувала платформу для роботи на аудиторію в Індії, Латинській Америці і меншою мірою в США. Під час розслідування експерти Facebook з'ясували, що в рамках кампанії з дезінформації Fazze створювала статті та петиції на таких форумах, як Reddit, Medium і Change.org. Для поширення контенту компанія використовувала фейкові акаунти на Facebook і в Instagram.

Згідно з повідомленнями ЗМІ, Fazze також зв'язувалася з блогерами з різних країн через YouTube, Instagram і TikTok і просила їх поширювати контент проти вакцин за плату. Однак блогери з Франції і Німеччини повідомили раніше в цьому році про проведення даної кампанії, після чого щодо фірми було ініційовано розслідування.

ЗМІ зазначають, що кампанія переважно не була успішною, проте деякі пости залучили "обмежену увагу".

Як повідомляється, операція почалася зі створення мережі фейкових акаунтів у 2020 році.

Крім того, в Facebook повідомили, що в липні видалили мережу акаунтів у М'янмі, пов'язаних з військовими цієї країни.

Раніше цього року в Вашингтоні заявляли, що низка країн, зокрема Росія, займаються дезінформацією на тему вакцин від коронавірусу COVID-19 і висловлювали в зв'язку з цим стурбованість.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА