08:53 11.08.2021

Блінкен заявив про призначення Хохштейна старшим радником з енергобезпеки

2 хв читати
Блінкен заявив про призначення Хохштейна старшим радником з енергобезпеки

Держсекретар США Ентоні Блінкен у вівторок заявив, що призначив Амоса Хохштейна старшим радником з питань енергетичної безпеки, якому належить опікуватися темою "Північного потоку 2".

"Я призначаю Амоса Хохштейна старшим радником з питань енергетичної безпеки. Він однозначно підходить для підтримки розвитку та впровадження комплексної стратегії щодо зміцнення глобальної енергетичної безпеки", - написав Блінкен у Twitter.

Таким чином Блінкен підтвердив інформацію, що з'явилася напередодні в ЗМІ, про призначення Хохштейна.

Так, у понеділок портал Axios з посиланням на джерела повідомив, що Хохштейн - колишній радник президента США Джо Байдена - призначений спецпосланцем держдепартаменту з питань енергетики, відповідальним за реалізацію угоди ФРН і США з "Північного потоку 2". Хохштейн в американському істеблішменті вважався одним із найгучніших критиків проекту.

Це призначення не потребує затвердження членами Сенату, зазначає Axios.

Одне з джерел порталу, знайоме з Хохштейном, заявив, що здивований тим, що він погодився на цю позицію, оскільки вона внутрішньо суперечить його поглядам на проект. "Адміністрація США намагається приховати цю жахливу угоду за його авторитетом в надії, що це змусить людей забути, наскільки вона погана", - сказало джерело Axios, який працював раніше з Хохштейном з питань енергетики.

Інше джерело порталу заявив, що "це добре мати когось, хто з підозрою ставиться до проекту і намірів Росії (у сфері енергетики - ІФ)", а тому така людина докладатиме всіх зусиль, щоб реалізувати найбільш ефективну стратегію для США у разі виникнення загроз.

З 2014 до 2017 року Хохштейн працював спецпосланцем Держдепартаменту США з міжнародних енергетичних питань, він курирував зовнішню політику США в галузі енергетики, а також консультував Байдена з глобальних енергетичних питань. У 2017 році він увійшов до наглядової ради української компанії "Нафтогаз" і пробув у ній до жовтня 2020 року.

США і ФРН раніше узгодили спільну позицію щодо "Північного потоку 2". Зокрема, Берлін зобов'язується вживати заходів у разі, якщо РФ використовуватиме поставки енергоносіїв для чинення тиску на інші країни.

"Газпром" добудовує "Північний потік 2" власними силами, оскільки через накладені США санкції його швейцарський підрядник зупинив роботу.

"Північний потік 2" потужністю 55 млрд куб. м газу на рік проходить від компресорної станції "Слов'янська" у Кінгісеппському районі Ленінградської області до балтійського узбережжя Німеччини.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА