10:45 11.08.2021

Крищенко пішов із посади голови київської поліції, призначення нового керівника главку відбудеться в середу

2 хв читати
Крищенко пішов із посади голови київської поліції, призначення нового керівника главку відбудеться в середу

Начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко повідомив, що подав рапорт про відставку, який задовольнили у вівторок.

"Я подав рапорт про відставку. І вчора його задовольнили", - написав Крищенко у Facebook у середу вранці.

Він наголосив, що "більше ніж п‘ять з половиною років пліч-о-пліч провів із поліцейськими Києва. Це був непростий час постійних викликів і кризових ситуацій, інколи трагедій та невдач і часто - успіхів".

"Ми ніколи не ховалися і не відмовчувалися, завжди чесно й відкрито через ЗМІ розповідали про свою роботу людям. У цьому періоді – тисячі масових акцій, "Євробачення" і фінал Ліги чемпіонів, розкриття резонансних і серійних злочинів, удосконалення професійного рівня поліцейських. Ми рухалися вперед, підтримували всі нововведення і самі ініціювали впровадження пілотних проектів, які згодом поширювалися на всі поліцейські підрозділи", - зазначив Крищенко.

Також він додав: "Завжди вважав і вважатиму: найцінніше, що маю в житті - це люди. Тому я дякую кожному поліцейському окремо й усьому колективу поліції Києва за роботу, підтримку та готовність нести службу, незважаючи на напружений графік і щоденне навантаження".

"Ми однією командою робили все, щоб забезпечити порядок у столиці. Я постійно ходжу вулицями Києва без супроводу чи охорони й завжди спілкуюся з людьми. Я вірю в кожного, хто патрулює вулиці, затримує правопорушників чи розслідує злочини. І я впевнений, що ви й надалі працюватимете, не зменшуючи темпу та обертів. Пишався і завжди пишатимуся нашою спільною роботою. Честь маю!" - підсумував він.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело, призначення нового керівника главку відбудеться в середу, 11 серпня. У ЗМІ ймовірним кандидатом називають керівника ГУ Нацполіції в Полтавській області Івана Вигівського.

Крищенка призначили начальником Головного управління Нацполіції в грудні 2015 року. До цього він очолював управління боротьби з організованою злочинністю ГУ МВС України в Донецькій області (з грудня 2014 року).

У 2013-2014 році керував підрозділом Кіровоградського управління боротьби з організованою злочинністю. Навесні 2014 року став начальником міськвідділу міліції Горлівки (Донецька обл.).

14 квітня 2014 року Крищенко був одним із тих, хто обороняв будівлю Горлівського управління міліції під час спроб захоплення його проросійськими сепаратистами. Захищаючи прапор України, дістав важких поранень.

З червня по грудень 2014 року був в.о. голови Слов'янської райдержадміністрації. У 2018 році отримав звання генерала поліція третього рангу.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА