11:29 11.08.2021

СБУ нейтралізувала міжрегіональну мережу агітаторів, які діяли за вказівкою російських спецслужб

2 хв читати
СБУ нейтралізувала міжрегіональну мережу агітаторів, які діяли за вказівкою російських спецслужб

Співробітники Служби безпеки України викрили в кількох регіонах країни мережу інтернет-агітаторів, які за наказом спецслужб РФ поширювали заклики до насильницької зміни конституційного ладу в Україні, а також до зміни кордонів держави, повідомляє прес-служба СБУ.

"За завданням "кураторів" зловмисники закликали до ведення агресивної війни та зміни меж державного кордону України. Для провадження інформаційно-підривної діяльності ворожа агентура використовувала інформацію з пропагандистських інтернет-видань РФ і сайтів незаконних збройних формувань так званих Л/ДНР", - ідеться в повідомленні.

Під час слідчих дій за місцями перебування зловмисників у різних регіонах України правоохоронці виявили комп'ютерну техніку та засоби зв'язку з доказами протиправної діяльності.

Уточнюється, що в Чернігові до 3 років позбавлення волі засуджено агітатора, який через інтернет закликав до зміни кордонів України. Для поширення провокаційних матеріалів він створював і адміністрував у соцмережах спеціалізовані групи.

У спецслужбі наголошують, що суд визнав зловмисника винним за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Вирок уже набув законної сили.

"У Маріуполі блоковано діяльність трьох учасників мережі ворожих інтернет-агентів. Зловмисники популяризували бойовиків незаконних збройних формувань і агітували за зміну меж державного кордону. Свої "публікації" вони розміщували в заборонених в Україні соцмережах", - уточнюють у СБУ.

Зазначається, що слідчі органів безпеки повідомили зловмисникам про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 436 (пропаганда війни) Кримінального кодексу України.

Крім того, в Запорізькій області викрили жителя Бердянська, який розміщував на персональних сторінках однієї з соцмереж інформацію з закликами до повалення конституційного ладу.

"За викритими фактами тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до інформаційно-підривної діяльності проти державної безпеки України", - резюмують у спецслужбі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА