Події

У Запорізькій області викрили творців фейкових органів самоврядування

Служба безпеки України в Запорізькій області викрила зловмисників, які планували сформувати псевдодержавні "органи влади" в Мелітополі, повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що організатори фейкових "громад" закликали громадян не визнавати легітимних органів державної влади та місцевого самоврядування.

"За даними слідства, декілька місцевих жителів планували створити фейкове самоврядування для розхитування ситуації в регіоні. Для цього вони провели фіктивні "установчі" збори й обрали так званого уповноваженого громадою", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що для того щоб залучити до своїх лав "однодумців", зловмисники обіцяли їм звільнення від сплати податків, а також непідсудність органам судової влади України.

"Під час слідчих дій правоохоронці виявили у зловмисників печатки псевдодержавних утворень, комп'ютерну техніку та документальні матеріали з доказами протиправної діяльності. Вилучені матеріали направлено на експертизу", - повідомляють у спецслужбі.

Там додають, що в межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності організаторів незаконних дій.

Заходів із викриття правопорушення вживали співробітники Управління СБУ в Запорізькій області спільно зі слідчими Національної поліції і під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ