14:00 11.08.2021

Вигівський очолив поліцію Києва

3 хв читати
Вигівський очолив поліцію Києва

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський представив нового керівника Головного управління Національної поліції в Києві - полковника поліції Івана Вигівського, який до цього очолював поліцію Полтавської області.

Як зазначається в повідомленні на сайті МВС, міністр заявив, що від нового глави поліції Києва він очікує "посилення уваги на забезпечення публічної безпеки, тим паче напередодні 30-ї річниці незалежності України".

"Це перший виклик, який чекає на вас і на нас усіх. І ви тепер особисто, Іване Михайловичу (новопризначений начальник ГУ Нацполіції в Києві Іван Вигівський - ІФ), нестимете відповідальність за організацію проведення цього свята", - наводить слова Монастирського прес-служба МВС.

За словами міністра, в пріоритеті у нового керівництва главку мають бути "питання боротьби зі злочинами, на які найбільше скаржаться громадяни".

"Це питання розбоїв, крадіжок транспортних засобів. Нам у парламенті, спільно з керівництвом НПУ, вдалося прийняти ряд законодавчих актів щодо протидії викраденню транспортних засобів. Тепер хотілося б, щоб ці закони були чітко реалізовані на практиці. Щоб кожне звернення киян не лишалося без реакції столичної поліції", - сказав Монастирський.

Міністр закликав столичну поліцію приділити особливу увагу і дрібним, побутовим злочинам. Також він наголосив на неприпустимості будь-яких корупційних проявів.

"Акцентую вашу увагу, що питання протидії корупції буде пріоритетом моєї роботи. Жодного потурання до людей, які будуть займатися корупційними схемами, не буде ні від мене, ні від очільника НПУ, ні від очільника поліції Києва", - сказав глава МВС.

Монастирський подякував колишньому керівнику столичного главку поліції Андрію Крищенку за роботу і висловив сподівання, що "кращі традиції і принципи" цієї роботи перейдуть до нового керівництва.

У свою чергу голова Національної поліції Ігор Клименко наголосив: "Хочу націлити весь столичний гарнізон на серйозну кропітку роботу, як ми працювали до цього раніше. Начальник ГУНП має бути як завжди на місці проведення масових заходів для того, щоб особисто оцінювати всі ризики та небезпеки, які на нас можуть очікувати".

Клименко також зауважив, що питання незаконного будівництва, рейдерства та майнових злочинів мають бути пріоритетними.

"Хотів би звернути увагу на залізничний вокзал, центральні вулиці Києва, метрополітен: тисячі туристів, які знаходяться там, мають бути у безпеці. Зосередьте зусилля на цьому в першу чергу на ці свята, які ми будемо відзначати з 16 по 25 серпня", - сказав він.

У свою чергу Вигівський висловив подяку за можливість управляти таким великим підрозділом, як поліція Києва і додав: "Спільно з особовим складом будемо координувати свої дії, щоб продовжувати створювати безпечне середовище для киян та гостей міста. Задачі, які ставляться керівництвом держави, будуть максимально виконані".

Крищенко подякував керівництву і колегам за роботу протягом п'яти років і побажав успіхів новому керівнику столичної поліції.

Раніше в середу начальник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко повідомив, що подав рапорт про відставку, який задовольнили у вівторок.

Іван Вигівський із 2015-го до 2016 року працював начальником Очаківського відділу поліції ГУНП у Миколаївській області. З 2016-го обіймав посаду заступника начальника ГУ - начальника слідчого управління ГУНП у Миколаївській області.

Із лютого 2020 року - начальник ГУ Нацполіції в Полтавській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА