17:40 11.08.2021

Україна та Німеччина обговорять гарантії виконання зобов'язань щодо "Північного потоку-2" - прес-секретар Зеленського

2 хв читати
Україна та Німеччина обговорять гарантії виконання зобов'язань щодо "Північного потоку-2" - прес-секретар Зеленського

Президент України Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорять гарантії виконання Німеччиною зобов'язань у рамках реалізації проекту газопроводу "Північний потік-2", повідомив прес-секретар президента Сергій Никифоров.

"Цей візит (Меркель до України 22 серпня - ІФ) є логічним продовженням контактів візиту президента України в чотирикутнику - Вашингтон - Європа, Брюссель - Берлін - Київ. Ангела Меркель і Володимир Зеленський говоритимуть конкретно про те, як конкретно Німеччина гарантуватиме виконання тих зобов'язань, які дала на випадок, якщо Росія після запуску "Північного потоку-2" спробує якимось чином зловживати своїм монопольним становищем", - сказав Никифоров на брифінгу в Офісі президента в середу.

Він додав, що під час переговорів обов'язково обговорюватимуть безпеку на сході України "і те, як реанімувати мирні переговори".

Крім того, за словами Никифорова, обговорюватимуться питання двосторонніх відносин України та Німеччини. "Німеччина - наш ключовий партнер і в політиці, і в економіці, і в торгівлі, і в промисловості, і в енергетиці. Потенціал для зміцнення цих відносин великий", - сказав прес-секретар глави держави.

Він наголосив, що візит Меркель "доводить, що про Україну без України ні слова, і що без прямих переговорів із президентом України сучасні найважливіші питання безпеки в Європі не вирішити".

Никифоров також повідомив, що графік та програма візиту Меркель поки що остаточно не сформовані і наразі невідомо, чи візьме вона участь в установчому саміті "Кримської платформи" 23 серпня, але відповідне запрошення вона отримала.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА