18:40 11.08.2021

На Одещині викрили корупційну схему з орендою приміщень Міноборони

1 хв читати
На Одещині викрили корупційну схему з орендою приміщень Міноборони

Військова контррозвідка Служби безпеки України викрила корупцію на двох державних підприємствах Міністерства оборони України, дислокованих в Одеській області.

Як повідомляє прес-служба СБУ, чиновники незаконно здавали в оренду об'єкти міністерства, а отримані кошти - привласнювали собі, в результаті чого бюджет щомісяця втрачав майже 500 тис. грн.

"За попередніми даними слідства, організатори схеми приховано передали у приватне користування 2,5 тис. кв. м складських і виробничих приміщень з фонду держпідприємств. Крім того, чиновники фіктивно працевлаштували у відомчих установах декількох осіб, які не виконували свої посадові обов'язки, а їхню заробітну плату привласнювали "роботодавці", - йдеться у повідомленні.

У ньому наголошується, що під час обшуків за місцями роботи та проживання одного з організаторів схеми правоохоронці виявили в спеціально обладнаному сховку документацію з доказами протиправної діяльності, незареєстровану зброю з патронами, золоті злитки, ймовірно отримані злочинним шляхом. Вилучені предмети направлено на експертизу.

"Тривають невідкладні слідчі дії із встановлення всіх обставин незаконної діяльності та притягнення до відповідальності осіб, причетних до її організації", - резюмують у спецслужбі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині від атаки БПЛА та ракет є пошкодження електромереж, також двоє постраждалих і руйнування

Alyona Alyona & Jerry Heil зі сцени першого півфіналу "Євробачення-2024" подякували за підтримку України

Росіяни обстріляли шість громад у прикордонні Сумської області

Ворог атакував артилерією та дронами Дніпропетровську область, є поранений і пошкодження

Поки у Москві лицемірно використовують термін "багатополярність", ми створюємо реальний інструмент реальної багатополярності - Зеленський про Саміт миру

Кабо-Верде першою з країн Африки підтвердила участь у Саміті миру

РФ вдарила по об'єктах критичної інфраструктури Кіровоградської області, поранено дитину 9-ти років

Зеленський: Будь-яка затримка в постачанні зброї та снарядів Україні коштуватиме надто дорого для всіх у світі, хто хоче захисту від Росії

Ворожий БПЛА влучив в об'єкт енергетичної інфраструктури на Полтавщині, сталося загоряння

Ворожі ракети зафіксовані на Вінниччині, є влучання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА