19:24 11.08.2021

Адаптивний карантин може бути виправданий на початку нової хвилі зростання захворюваності на COVID-19

1 хв читати
Адаптивний карантин може бути виправданий на початку нової хвилі зростання захворюваності на COVID-19

Адаптивний карантин може бути виправданий на початку нової хвилі зростання захворюваності на COVID-19, вважає співзасновник Українського центру охорони здоров'я (УЦОЗ) Павло Ковтонюк.

"Наразі адаптивний карантин буде абсолютно виправданий, але коли вже "бомбоне" по всій країні, уряду потрібно буде брати на себе відповідальність і впроваджувати визначений набір загальних обмежень на всю країну", - сказав він в ефірі онлайн-дискусії "Пандемія та економіка" в середу.

Ковтонюк також вважає раціональним зробити адаптивними умови виходу з карантину. "Тобто, хто перший вийшов, той молодець. Це стимулюватиме місцеву владу краще тестувати, краще вимагати дотримуватися обмежень", - сказав він.

За прогнозами УЦОЗ, очікувати настання чергової хвилі COVID-19 можна до кінця вересня.

Ковтонюк також зазначив, що впровадження визначених обмежень для відвідування громадських місць і публічних заходів для невакцинованих людей було б виправданим. "Це абсолютно нормальна практика роботи з джерелами підвищеної небезпеки там, де масово спілкуєшся з людьми. Ніхто тебе примусово не примушує вакцинуватися, і ти можеш бути вдома, нікуди не ходити і не вакцинуватися, але якщо ти йдеш до людей, то ти несеш відповідальність не лише за своє здоров'я, а й за їхнє здоров'я теж. Тому я буду радий, якщо уряд ухвалить таке рішення", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА