19:40 11.08.2021

Влада Франції поширює вимогу санітарної перепустки на низку найбільших торговельних центрів

2 хв читати
Влада Франції поширює вимогу санітарної перепустки на низку найбільших торговельних центрів

У законі, що почав діяти у Франції 9 серпня, йдеться, що санітарну перепустку буде необхідно пред'являти в торговельних центрах або магазинах площею понад 20 тис. кв. м, якщо вони розташовані на територіях, де рівень заражуваності COVID-19 перевищує 200 на 100 тис. населення.

Про таке рішення виконавчої влади повідомив у середу після засідання ради міністрів офіційний представник французького уряду Габріель Атталь.

За даними газети "Фігаро", тільки в метрополії (європейській частині Франції) налічується не менше 30 департаментів, у яких цей показник вже перевищено. Цим особливо відрізняється південь країни.

Досі про цю умову офіційно не оголошувалося, уточнює видання, але торговельні центри були попереджені, що вимога санітарної перепустки для їх відвідування залежатиме від епідеміологічної ситуації в департаменті, в якому вони розташовані. І низка префектів вже розповсюдили вимогу про пред'явлення такої перепустки на найбільші магазини, що знаходяться, наприклад, у департаментах Східні Піренеї і Атлантична Луара, де епідемія знову посилюється.

Влада також нагадала, що носіння масок є обов'язковим усередині приміщень, для відвідування яких необхідна санітарна перепустка. Це відбувається в той час, коли на Корсиці, в регіонах Окситанія, Прованс-Альпи-Лазурний берег і Нова Аквітанія в зв'язку зі збільшенням госпіталізацій заражених коронавірусом оголошено про введення спеціальних планів, які передбачають посилення можливостей медичних установ приймати і обслуговувати пацієнтів з коронавірусом.

"Фігаро" повідомляє, що представники торговельних центрів побоюються зниження відвідуваності через вимоги пред'явлення санітарних перепусток. Крім того, вони зазначають на витратності заходів з перевірки перепусток, адже нерідко йдеться про 20-30 тис. відвідувачів на добу.

Раніше в середу на відеонараді ради з санітарної безпеки президент Франції Емманюель Макрон назвав епідеміологічну ситуацію в країні "більш, ніж делікатною" і такою, що "вимагає мобілізації".

Наполягаючи на правильності ініційованого ним рішення про введення в країні для пред'явлення на транспорті, в ресторанах, музеях, на виставках і в інших громадських місцях санітарних перепусток, що викликали масовий протест у всій Франції, президент заявив: "Ми усвідомлюємо обмеження, але у нас не було іншого вибору".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА