19:45 11.08.2021

Справу про отримання неправомірної вигоди нардепом Юрченком направлено до суду

2 хв читати
Справу про отримання неправомірної вигоди нардепом Юрченком направлено до суду

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) та Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) направили у середу до суду обвинувальний акт щодо народного депутата та його посередника, обвинувачених в одержанні неправомірної вигоди та підбурюванні до надання такої вигоди за внесення змін до законодавства депутатами Верховної Ради, повідомляється на сторінці САП у Facebook.

При цьому в САП не називають імені нардепа та його пособника, але, за даними Центру протидії корупції (ЦПК), йдеться про позафракційного народного депутата Олександра Юрченка, раніше виключеного з фракції "Слуга народу", та його "неофіційного помічника" Івана Фіщенка.

За даними САП, влітку 2020 року НАБУ отримало інформацію про існування організованої групи, учасники якої отримують неправомірну вигоду за використання законних повноважень народних депутатів, і розпочало спеціальну операцію з включенням до складу групи детектива "під прикриттям". "Народний обранець попросив передати йому через посередника неправомірну вигоду в сумі $13 тис. за внесення пропозицій до проекту закону України "Про управління відходами" і надалі ще $200 тис. для підкупу народних депутатів - членів відповідного комітету Верховної Ради", - йдеться в повідомленні.

Надалі учасники злочину були поінформовані невідомими про операцію, що проводиться, і намагалися завуалювати свою діяльність, але експертиза підтвердила достовірність отриманих під час слідства аудіовідеозаписів та наявність у висловлюваннях обвинувачених прохання до надання грошових коштів їм та членам комітету Верховної Ради.

Під час досудового розслідування з метою забезпечення конфіскації майна як виду покарання на нерухоме майно та автотранспортні засоби обвинувачених накладено арешт. Посереднику в передачі неправомірної вигоди НАБУ та САП повідомили про підозру 10 вересня, нардепу 17 вересня 2020 року, а 3 березня 2021 року матеріали кримінального провадження було відкрито для ознайомлення захисту обвинувачених.

Джерела:

https://www.facebook.com/sap.gov.ua/posts/3558551387581352

https://t.me/fuckcorruption/1031

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА