20:07 11.08.2021

"Акції" на історичних територіях повинні узгоджуватися з Міністерством культури, вважає Ткаченко

2 хв читати
"Акції" на історичних територіях повинні узгоджуватися з Міністерством культури, вважає Ткаченко

"Акції", подібні зйомкам реклами з використанням екстремального дрифту на Софійській площі, повинні узгоджуватися з Міністерством культури і інформаційної політики, вважає глава відомства Олександр Ткаченко.

"Міністерство буде ініціювати зміни до законодавства України, що всі такі "акції", що відбуваються на історичних, заповідних територіях, зокрема, внесених у буферну зону ЮНЕСКО, мають узгоджуватися з Міністерством", - написав Ткаченко в Telegram-каналі.

Він зазначив, що Міністерство культури і інформаційної політики подало заяву до відповідних правоохоронних органів про порушення компанією, яка дозволила собі небезпечний дрифт у буферній зоні ЮНЕСКО.

"Ми маємо справу не просто з невіглаством, а зі знущанням над історичним центром Києва. Повернення Софійській площі в первісний стан – це само собою. Має бути пряме, чітке фінансове покарання компанії, що влаштувала перегони, відповідальність чиновників, які мали цьому протистояти, та поліцейських, які мали це зупинити", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, вранці 10 серпня приватна компанія провела рекламний захід із залученням двох автомобілів, які на пішохідній зоні навколо пам'ятника Богдану Хмельницькому влаштували "дрифт".

Представники приватної компанії не зверталися в КП ШЕУ Шевченківського району щодо проведення зйомок і узгодження своїх дій.

Компанія "Red Bull", яка знімала на Софійській площі рекламу і пошкодила бруківку екстремальним дрифтом автомобілів, вибачилася на своїй офіційній сторінці Інстаграм.

Пам'ятник Богдану Хмельницькому на Софійській площі є пам'ятником мистецтва XIX століття, одним із символів Києва, а розташований поруч Софійський собор - є пам'яткою архітектури ХІ століття, входить до Списку спадщини ЮНЕСКО.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА