06:57 12.08.2021

До суду направлено обвинувальний акт стосовно ще однієї учасниці схеми заводу "Краян"

3 хв читати
До суду направлено обвинувальний акт стосовно ще однієї учасниці схеми заводу "Краян"

До суду направлено обвинувальний акт стосовно ще однієї учасниці у справі заводу "Краян", кількість обвинувачених у справі зросла до 12 осіб, повідомили в Національному антикорупційному бюро України.

"НАБУ і САП закінчили розслідування стосовно ще однієї учасниці схеми заволодіння 92 млн грн місцевого бюджету Одеси при придбанні будівель ВАТ "ХК "Краян". 11 серпня 2021 прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили обвинувальний акт, складений детективами Національного бюро, до суду", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті НАБУ в середу.

Зазначається, що дії обвинуваченої, яка виконувала роль пособниці злочинної діяльності, яка полягала в координації дій між учасниками злочину, кваліфікованій за ч.5 ст.27 ч.5 ст.191 (пособник злочину; привласнення або розтрата чужого майна в особливо великих розмірах) КК України.

"Таким чином, загальна кількість обвинувачених у цій справі зросла до 12 осіб. Серед них - Одеський міський голова і його заступник, депутат Одеської міської ради, керівник і заступник керівника Департаменту комунальної власності Одеської міської ради, адвокат, фізичні особи. Щодо 10 із них справа слухається в ВАКС, стосовно однієї обвинуваченої справу закрили у зв'язку зі смертю", - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, що раніше входила до цілісного майнового комплексу держпідприємства завод "Краян", за 185 млн грн у приватної структури, яка, зі свого боку, на початку 2016 року заплатила за цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, 11,5 млн грн. Отримані від мерії 185 млн грн фірма-продавець спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності. Однак детективи НАБУ і прокурори САП запобігли цій спробі і добилися накладення арешту на рахунки компанії-продавця будівлі.

Мер Геннадій Труханов і його заступник Павло Вугельман були затримані в міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київ) за підозрою в заволодінні коштами місцевого бюджету шляхом зловживання службовим становищем з придбання та передачі в комунальну власність приміщень колишнього заводу "Краян". За підсумками розслідування були повідомлені про підозру кілька посадових осіб Одеської міськради, керівники і засновники деяких підприємств за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво), ч.3 ст .209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

Солом'янський райсуд Києва 16 лютого 2018 роки не задовольнив клопотання антикорупційних органів про арешт Труханова з альтернативою в 50 млн грн і відпустив його на поруки народного депутата Дмитра Голубова.

У березні 2018 року Солом'янський райсуд Києва відновив арешт 185 млн грн і ухвалив рішення про їх передачу в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

САП 8 жовтня 2018 року направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Труханова.

Малиновський райсуд Одеси 9 липня 2019 року повністю виправдав Труханова, його заступника Вугельмана і інших фігурантів, оскільки їх провина не була доведена. Труханов назвав рішення суду щодо зазначеного підприємства своєю особистою перемогою і "вироком старій системі". Наприкінці липня заступник генерального прокурора - керівник САП Назар Холодницький подав апеляційну скаргу на виправдувальний вирок.

11 лютого Апеляційна палата ВАКС задовольнила апеляційні скарги прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про скасування вироку Малиновського райсуду Одеси і скасувала постанову про закриття провадження щодо юридичної особи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА