08:44 12.08.2021

Кабул стурбований нападами талібів на міста Афганістану, закликає міжнародну спільноту вжити заходів

2 хв читати
Кабул стурбований нападами талібів на міста Афганістану, закликає міжнародну спільноту вжити заходів

Кабул висловив міжнародній спільноті серйозну стурбованість щодо нападів талібів на міста, заявив МЗС ІРА, коментуючи вимоги переговорної групи Афганістану в Досі.

"Група з ведення переговорів уряду Ісламської Республіки Афганістан на чолі з головою Вищої ради з примирення Абдуллою Абдуллою відвідала в Досі великомасштабну зустріч трійки за участю Росії, США, Китаю і Пакистану. Абдулла закликав міжнародну спільноту, особливо держави СОТ, вжити серйозних заходів для запобігання нападів талібів на міста, які призвели до військових злочинів, масових порушень прав людини і гуманітарної катастрофи", - йдеться в заяві.

Повідомляється, що Абдулла також наголосив на необхідності початку "серйозних і справжніх" переговорів для встановлення негайного припинення вогню і досягнення політичної угоди.

Міністерство закордонних справ Афганістану знову заявило, що продовження кривавих атак талібів у змові з регіональними та міжнародними терористами не тільки призведе до гуманітарної катастрофи і продовження війни в Афганістані, а й посилить екстремізм і буде підбурювати терористів у регіоні.

"Це представлятиме серйозну і непоправну загрозу для регіону і світу. Припинення насильства і злочинів талібів у прямій змові з регіональними та міжнародними терористами відповідатиме інтересам не тільки Афганістану, а й усього світу, особливо країн регіону", - наголошується в документі.

Раніше в четвер таліби повідомили, що взяли під свій контроль основні райони міста Газні, центру однойменної провінції, на південному сході Афганістану.

На відеоматеріалах, які радикали публікують у соціальних мережах, видно, що озброєні бойовики вільно пересуваються вулицями міста.

"У місті Газні захоплено багато ворожих баз, і моджахеди просуваються до резиденції губернатора", - написав у Twitter прес-секретар талібів Забіхула Муджахід.

Офіційна влада Афганістану поки не коментує того, що відбувається. Напередодні ввечері низка місцевих ЗМІ повідомили, що збройні групи талібів із чотирьох боків штурмують місто Газні. У ніч на четвер один з проурядових ресурсів повідомив про прибуття в Газні підрозділів спеціального призначення.

Самі таліби заявляють, що нині захопили адміністративні центри дев'яти провінцій країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА