12:58 12.08.2021

Україна надала Литві 38 тонн гумдопомоги для посилення охорони кордонів від нелегальних мігрантів

1 хв читати
Україна надала Литві 38 тонн гумдопомоги для посилення охорони кордонів від нелегальних мігрантів

Понад 38 тонн гуманітарного вантажу відбули сьогодні, 12 серпня, з України до Литовської Республіки, повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"Це перший етап допомоги з трьох, яку Україна спрямовує відповідно до указу президента Володимира Зеленського та розпорядження Кабінету Міністрів. Допомога сприятиме посиленню охорони кордонів Литви від нелегальних мігрантів", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що вантаж супроводжує група співробітників ДСНС, які мають передати його представникам Служби охорони державного кордону при Міністерстві внутрішніх справ Литви.

Як повідомлялося, 28 липня на засіданні Кабміну було схвалено проект указу президента України про надання Литві гуманітарної допомоги у вигляді колючого дроту для облаштування кордону з Білоруссю.

3 серпня президент України Володимир Зеленський підписав указ №341/2021 "Про надання гуманітарної допомоги Литовській Республіці".

Документ передбачає сприяння Литві в подоланні наслідків надзвичайної ситуації, що склалася через стрімке збільшення кількості нелегальних мігрантів із території Білорусі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА