15:54 12.08.2021

Офіс генпрокурора перевіряє інформацію про перебування Рудьковського в Монако

3 хв читати
Офіс генпрокурора перевіряє інформацію про перебування Рудьковського в Монако

Офіс генерального прокурора України перевіряє інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про нібито перебування в Монако екс-міністра транспорту та зв'язку Миколи Рудьковського, підозрюваного в організації викрадення і тортур голови компанії "Нафтогазвидобування", і в разі підтвердження інформації буде ініційовано питання посилення йому запобіжного заходу, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Офісі генпрокурора.

"Інформацію про перебування підозрюваного на території Князівства Монако, поширену в засобах масової інформації, Офіс генерального прокурора наразі перевіряє. За даними сторони захисту, підозрюваний сьогодні ввечері має прибути в Україну і має намір з'явитися до прокурора та слідчого", - повідомили у відомстві.

Водночас в Офісі генпрокурора запевнили, що "в разі підтвердження порушення підозрюваним покладених на нього зобов'язань, прокурор ініціюватиме перед судом питання про зміну обраного запобіжного заходу на більш суворий".

У відомстві пояснили, що постановою слідчого судді Печерського районного суду Києва від 5 липня 2021 року було задоволено клопотання захисника підозрюваного про зміну запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у зв'язку з наявністю у підозрюваного численних хронічних захворювань, що підтверджується доданою до клопотання медичною документацією.

Отже, як зазначили в Офісі генпрокурора, до Рудьковського було застосовано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, а 30 липня підозрюваний звернувся до процесуального керівника в кримінальному провадженні з клопотанням про надання йому дозволу на виїзд для обстеження і лікування у м. Відень (Австрія) у період з 5 до 21 серпня 2021 року.

"Процесуальний керівник розглянув це клопотання і, з урахуванням встановлених слідчим суддею Печерського районного суду... фактів наявності у підозрюваного хронічних захворювань, 2 серпня 2021 року надав йому дозвіл на виїзд у цей період виключно у місто Відень Республіки Австрія з метою отримання кваліфікованої медичної допомоги", - пояснили в Офісі генпрокурора.

Як повідомлялося, 25 лютого Служба безпеки України повідомила, що правоохоронці розкрили викрадення колишнього керівника приватної газодобувної компанії "Нафтогазвидобування", народного депутата (фракція "Слуга народу") Олега Семінського, яке сталося ще в 2012 році.

У рамках провадження повідомлено про підозру п'ятьом особам, причетним до зазначених злочинів, за ст. 127 (катування), 146 (викрадення людини) і 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Екс-міністру транспорту та зв'язку (2006-2007 рр.) Миколі Рудьковському вручили підозру як організатору викрадення голови "Нафтогазвидобування", народного депутата (фракція "Слуга народу") Олега Семінського в 2012 році.

Підозру висунуто за ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 3 ст. 27 ч. 2. ст. 127 (катування), ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Семінського викрали в лютому 2012 року. Зловмисники влаштували підставну ДТП, після чого схопили його і протягом трьох років утримували.

Після викрадення керівника "Нафтогазвидобування" між його бізнес-партнерами розпочався конфлікт через розподіл акцій компанії.

У травні 2015 року викрадачі відпустили Семінського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА