21:59 12.08.2021

Подружжя Зеленських провело національну паралімпійську збірну України на 26-літні Паралімпійські ігри в Токіо

2 хв читати
Подружжя Зеленських провело національну паралімпійську збірну України на 26-літні Паралімпійські ігри в Токіо

Президент Володимир Зеленський з дружиною Оленою провели національну паралімпійську збірну України на 26-літні Паралімпійські ігри в Токіо (Японія), зазначивши, що тепер це стане традицією, повідомила прес-служба глави держави.

"Насамперед, думаю, потрібно вибачитися перед вами від нашої держави, від інституту Президента за те, що жодного разу за всі ці роки під час проводів наших паралімпійців як на літні, так і на зимові ігри жоден Глава держави не був особисто присутнім. Я вважаю, що це соромно, але ми все виправимо. Для мене й для моєї дружини бути тут – це честь. Ви – наша гордість і слава, нашого спорту, нашої країни України, нашої волі й духу. І кожен з вас є прикладом незламності та необмежених можливостей", - цитує прес-служба слова Зеленського.

Зеленський зазначив, що за всі роки на літніх і зимових іграх паралімпійська збірна України отримала 374 медалі, і висловив упевненість, що після Паралімпіади в Токіо їх буде понад 400.

Глава держави також відзначив символічність дати початку 26-літніх Паралімпійських ігор - 24 серпня, день 30-ї річниці незалежності України.

"Незалежно від результату, я вважаю, що всі ви – вже чемпіони, вже переможці. І всі ці 30 років ви є одними з тих, хто підживлює нашу незалежність і надихає нашу країну ніколи не здаватися. Тож я вам дуже вдячний, як і кожен українець. І я вірю, що ви вкотре підтвердите це в найближчі два тижні в Японії", - зазначив він.

Зеленський закликав український уряд, місцеве самоврядування та профільні відомства якомога швидше вирішити питання професійної літньої бази для українських паралімпійців, яка "ніколи не повинна мати жодних проблем із фінансуванням".

"Це – наш обов’язок на знак поваги до всього, що ви робите для нашої країни. Ще раз я щиро бажаю вам успіхів у Токіо! Надихайте! Заряджайте! Перемагайте! Ми підтримуватимемо вас усі разом, усім серцем і чекатимемо всім народом!" - додав президент.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА