07:00 13.08.2021

Блінкен обговорив події в Афганістані з главами МЗС Канади і Німеччини, генсеком ООН

2 хв читати
Блінкен обговорив події в Афганістані з главами МЗС Канади і Німеччини, генсеком ООН

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час телефонних розмов із главами МЗС Канади Марком Гарно, Німеччини Хайко Маасом і генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом обговорив питання скорочення дипломатичної присутності Сполучених Штатів в Афганістані, повідомив американський держдепартамент.

У бесідах Блінкен обговорив з партнерами "плани Сполучених Штатів щодо скорочення цивільної присутності в Кабулі в світлі мінливої ситуації в сфері безпеки", йдеться в повідомленні.

Водночас, він "наголосив, що Сполучені Штати, як і раніше, прихильні підтримці міцних дипломатичних відносин і відносин у сфері безпеки з урядом Афганістану і співпраці з союзниками".

Сторони обмінялися думками про обстановку в сфері безпеки в Афганістані, "нагальну необхідність припинення насильства і тривалих дипломатичних зусиллях".

"Держсекретар підтвердив, що Сполучені Штати як і раніше прихильні підтримці політичного врегулювання конфлікту", - інформував держдеп.

Одночасно, лідери афганського руху "Талібан" заявили, що не мають наміру вести переговори з владою Афганістану доти, поки на посаді президента країни перебуває Гані, повідомив раніше прем'єр-міністр Пакистану Імран Хан.

Як повідомлялося, уряд Канади направить до Кабула підрозділ спецназу, який гарантуватиме безпеку співробітників канадського посольства в процесі його евакуації і до закриття, повідомило агентство Associated Press з посиланням на інформоване джерело.

Раніше про направлення в Кабул 3 тис. військових для гарантування безпечної евакуації частини свого посольства повідомив Вашингтон, близько 600 військових з тією ж метою направляє Лондон.

За даними ЗМІ, бойовики "Талібан" продовжують активний наступ. Агентство Associated Press повідомило, що в четвер таліби захопили друге і третє за величиною після Кабула міста Афганістану - Кандагар і Герат. Під контролем "Талібану" нині 12 із 34 провінційних столиць Афганістану.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА