09:20 13.08.2021

Сім фільмів. У кінотеатрах України стартує фестиваль "Нове українське кіно" до 30-ї річниці Незалежності

2 хв читати
Сім фільмів. У кінотеатрах України стартує фестиваль "Нове українське кіно" до 30-ї річниці Незалежності

19 серпня, за кілька днів до Дня Незалежності, в українських кінотеатрах стартує проект "Нове українське кіно", повідомила прес-служба кінокомпанії "Артхаус Трафік".

На великих екранах продемонструють добірку українських фестивальних хітів і фільмів-подій, створених у незалежній Україні.

До програми увійшли сім стрічок, визнаних закордоном і на батьківщині.

У межах проекту можна буде переглянути стрічку "Плем’я" (2014) Мирослава Слабошпицького. Свого часу картина здобула одразу три з чотирьох можливих нагород, включно з Гран-прі, Тижня критики Каннського кінофестивалю у 2014 році.

Буде продемонстрований призер Каннського кінофестивалю і претендент від України на "Оскар" 2018 року - фільм "Донбас" (2018) Сергія Лозниці.

Фільм "Додому" (2019) Нарімана Алієва – учасник Канн, володар гран-прі Одеського міжнародного кінофестивалю та претендент від України на "Оскар" у 2019 році.

Комедія Антоніо Лукіча "Мої думки тихі" (2019), окрім здобуття призів кінофестивалів у Карлових Варах і Одесі, стала справжнім глядацьким хітом, протримавшись у прокаті сім тижнів, а також виходячи в повторний прокат.

Антиутопічна драма "Атлантида" (2019) Валентина Васяновича – український претендент на "Оскар" у 2020 році, призер Венеційського кінофестивалю.

Покажуть також документальну стрічку Ірини Цілик "Земля блакитна, ніби апельсин" (2020). Фільм став призером американського кінофестивалю "Санденс", а також переможцем національного та міжнародного конкурсів Docudays UA.

Анімаційний фільм "Віктор Робот" (2020) Анатолія Лавренішина – володар Призу глядацьких симпатій Одеського міжнародного кінофестивалю, найкращий анімаційний фільм 2020 року за версією Національної премії кінокритиків "Кіноколо" та хіт Чілдрен Кінофесту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА