11:26 13.08.2021

Україна розробляє шляхи евакуації своїх громадян з Афганістану у разі звернення по допомогу

2 хв читати
Україна розробляє шляхи евакуації своїх громадян з Афганістану у разі звернення по допомогу

Міністерство закордонних справ України розробляє можливі шляхи евакуації своїх громадян з Афганістану в разі їх звернень по допомогу, заявляє міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Ми вже почали розробляти можливі шляхи евакуації (українських громадян - ІФ) з Афганістану, якщо надійдуть такі звернення. Наразі громадяни України не зверталися до МЗС із проханнями евакуювати їх з Афганістану. Але ще раз повторюю, що ми в режимі 24/7 працюємо і готові допомогти нашим громадянам в Афганістані всіма доступними для нас способами", - сказав Кулеба на онлайн-брифінгу в п'ятницю.

Дипломат повідомив, що, за даними МЗС, наразі в Афганістані перебувають від 50 до 100 громадян України.

"Я користуюся нагодою закликати всіх наших співвітчизників, які наразі перебувають в Афганістані, звертатися до посольства України в Таджикистані й у будь-яких спосіб інформувати... де вони перебувають, в якому стані", - сказав міністр.

За його словами, події в Афганістані демонструють, що "це абсолютно унікальна держава", і дуже важко прогнозувати, як розвиватиметься там ситуація, пов'язана з безпекою.

"В України та Афганістану традиційно були дружні відносини, у нас партнерські відносини з нинішнім урядом. Нас, зокрема, об'єднує трагедія збитого Іраном українського літака, на якому перебували громадяни Афганістану... Ми, безумовно, бажаємо афганському народу насамперед миру, стабільності, яка неможлива без припинення військових дій", - зазначив Кулеба.

Як повідомлялося, 12 серпня МЗС України рекомендувало українцям, які перебувають в Афганістані, негайно залишити територію зазначеної держави.

Ситуація в Афганістані у зв'язку з виведенням міжнародних збройних сил із республіки з середини квітня серйозно погіршилася, бойовики організації "Талібан" за короткий проміжок часу захопили столиці дванадцяти афганських провінцій і продовжують наступ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА