13:06 13.08.2021

У Міноборони України провели бесіду з призеркою Олімпіади Ярославою Магучіх із приводу її обіймів з російською спортсменкою

2 хв читати
У Міноборони України провели бесіду з призеркою Олімпіади Ярославою Магучіх із приводу її обіймів з російською спортсменкою

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр зустрілася з бронзовою призеркою Олімпіади в Токіо Ярославою Магучіх для проведення бесіди з приводу її обіймів із російською спортсменкою після завершення змагань.

Відповідну заяву Маляр зробила у п'ятницю у Facebook.

"Як і обіцяла, інформую про зустріч із Ярославою Магучіх. Ми зустрілись. Килима там не було (цей вкид з російського інтернет-сегменту добре мобілізував їхні інформаційні гармати, але як показала ця ситуація, українці давно навчились розрізняти хто є хто)", - зазначила Маляр.

Вона повідомила, що, за словами Магучіх, її спонтанні обійми зі спортсменкою Російського олімпійського комітету Марією Ласіцкене - це наслідок емоцій.

"Ярослава знає, що в Україні триває російсько-українська війна, розуміє, що відбулось. Сумує з приводу того, як використали її фото в антиукраїнській пропаганді. Вона вважає за честь належати до лав військовослужбовців ЗСУ та вірна Україні", - наголосила Маляр.

Заступник глави Міноборони також уточнила, що принципи публічного спілкування в ЗСУ визначає відповідна Доктрина, згідно з якою відкриті публічні заходи є однією з форм публічного спілкування військовослужбовця.

Маляр зазначила, що документ також покладає організацію та контроль результатів публічного спілкування на безпосередніх керівників і визначених посадових осіб органів військового управління, військових частин, установ та організацій.

"Тож наразі, згідно чинного законодавства, проводиться робота з безпосереднім керівником", - наголосили заступник міністра.

Вона додала, що відповідно до зазначеної Доктрини, "кожен військовослужбовець в очах суспільства є уособленням військової організації держави" і дії або бездіяльність всіх військових посадових осіб, які призвели до іміджевих втрат для ЗСУ, є неприпустимими.

"Для того щоб поставити крапку у цьому питанні повідомляю - недоопрацювання буде усунуте, спортсмени-військовослужбовці у подальшому будуть належним чином ознайомлені з Доктриною публічного спілкування МОУ", - резюмувала Маляр.

Як повідомлялося, українська легкоатлетка Ярослава Магучіх у стрибках у висоту завоювала бронзову медаль Олімпійських ігор 2020 у Токіо. Після чого вона сфотографувалася зі спортсменкою з Росії Марією Ласіцкене, яка стала золотою призеркою.

Україна посіла 44-те місце в медальному заліку Олімпіади в Токіо і стала 16-ю країною в рейтингу за загальною кількістю завойованих медалей: на рахунку 153 українських спортсменів 19 олімпійських медалей: одна золота, 6 срібних і 12 бронзових.

За загальною кількістю завойованих нагород Україна перевершила результат Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро в 2016 році. Тоді українські спортсмени завоювали 11 олімпійських медалей (2 золоті, 4 срібних і 5 бронзових нагород).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА