16:52 13.08.2021

Держпродспоживслужба виявила порушення в підготовці до нового навчального року в 65% шкіл

2 хв читати
Держпродспоживслужба виявила порушення в підготовці до нового навчального року в 65% шкіл

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужба) провела комісійні обстеження в 1791 школі щодо готовності до нового навчального року та виявила порушення в 1174 з них, тобто в 65%, повідомила керівник відомства Владислава Магалецька.

Як повідомляє департамент міжнародних комунікацій, внутрішніх і зовнішніх зв'язків відомства, виявлені порушення насамперед стосуються стану обладнання та харчоблоків, де готуватиметься їжа для дітей. Серед найпоширеніших порушень - недостатня кількість кухонного та столового посуду, відсутність умов для миття рук на харчоблоках і в обідніх залах.

"Цього року під час комісійних перевірок звертається увага на дуже багато нових норм у зв’язку з упровадженням нового санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти. Вони стосуються: стану утримання території, створення умов для дітей з особливими освітніми потребами, стану забезпечення меблями, створення умов для учнів початкових класів", - розповіла Магалецька на регіональному форумі "Реформа системи шкільного харчування" в Бучі Київської області за участю представників Київської, Чернігівської, Черкаської, Житомирської областей та столиці.

Зокрема, в Києві в 11 закладах загальної середньої освіти протягом тривалого часу не вживаються заходи для ремонту харчоблоків зі встановленням необхідного технологічного обладнання. У Київській області мають недостатню матеріально-технічну базу та потребують особливої уваги також 11 закладів загальної середньої освіти. В Житомирській області недостатньо забезпечені технологічним і холодильним обладнанням 6% харчоблоків. А під час перевірки 28 закладів загальної середньої освіти Черкаської області порушення виявлено у 22 з них.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА