19:02 13.08.2021

"Слуга народу" вимагає від Нацполіції у найкоротші терміни встановити та притягнути до відповідальності осіб, які вигукували расистські фрази на адресу Беленюка

2 хв читати
"Слуга народу" вимагає від Нацполіції у найкоротші терміни встановити та притягнути до відповідальності осіб, які вигукували расистські фрази на адресу Беленюка

Партія та фракція "Слуги народу" вимагає від Національної поліції України у найкоротші терміни встановити та притягнути до відповідальності осіб, які намагалися спровокувати конфлікт, вигукуючи расистські фрази на адресу народного депутата, спортсмена Жана Беленюка в Києві.

"Сьогодні, 13 серпня, невідомі молоді люди намагалися спровокувати народного депутата від фракції "Слуга народу" Жана Беленюка на конфлікт, вигукуючи образливі расистські фрази і ставлячи під сумнів його патріотизм. Ми, партія та фракція "Слуги народу", категорично засуджуємо використання будь-якої форми дискримінації та агресії - за ознакою раси або будь-якої іншої", - йдеться в заяві партії.

У політсилі наголосили, що "патріотизм того чи іншого громадянина не вимірюється його кольором шкіри, статтю, етнічним походженням або місцем проживання".

"Одним із пунктів передвиборної програми нашої партії було впровадження гуманітарної політики, яка сприятиме культурному, громадянському та духовному об'єднанню українців, а також захисту прав людини та основоположних свобод. Ми беззастережно дотримувалися, дотримуємося і будемо дотримуватися цієї політики. Надалі використовуватимемо всі законодавчі та виконавчі важелі впливу, щоб не допустити в українському суспільстві проявів расизму та ксенофобії. А порушники - отримуватимуть суворе покарання", - йдеться у заяві.

У "Слузі народу" зазначили, що "таким ганебним явищам у нашій багатонаціональній і багатокультурній країні не місце" і закликали українське суспільство "не толерувати використання брудних технологій у політиці та засуджувати їх використання".

"Слуга народу" вимагає від Національної поліції України у найкоротші терміни встановити особи нападників та притягнути їх до відповідальності", - підсумували в партії.

Раніше депутат Верховної Ради, перший заступник голови комітету молоді і спорту та золотий призер Олімпійських ігор у Токіо Жан Беленюк повідомив у Facebook, що невідомі молоді люди підійшли до нього в центрі Києва (Печерськ) і намагалися спровокувати конфлікт.

"Викрикуючи образливі речі типу: "чорна мавпа щось знає про патріотизм?!" та "вали до Африки!". Слава богу, до бійки справа не дійшла, тож зі мною все нормально, але… 1. Мені цікаво, чи українець я для свої держави, які критерії патріотизму існують в ній?! 2. Наскільки олімпійський чемпіон може себе безпечно почувати на своїй Батьківщині та в рідному місті?! 3. І чи нормально в європейській державі чути образливі речі людям, які кладуть життя на її прославляння?!" - написав Беленюк.

Відділ комунікації поліції Києва повідомив пізніше, що правоохоронці встановлюють обставини інциденту за участю відомого українського спортсмена та народного депутата в центрі Києва. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань) Кримінального кодексу України. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА