19:55 13.08.2021

Зеленський назвав Беленюка "одним із найдостойніших синів України" і закликав поліцію суворо реагувати на випадки расизму або ксенофобії

2 хв читати
Зеленський назвав Беленюка "одним із найдостойніших синів України" і закликав поліцію суворо реагувати на випадки расизму або ксенофобії

Президент України Володимир Зеленський відреагував на інцидент за участю народного депутата, борця греко-римського стилю Жана Беленюка, заявивши, що будь-які прояви расизму або ксенофобії в Україні неприпустимі.

"Український гімн прозвучав на Олімпіаді в Токіо саме завдяки Жану Беленюку! Він - один із найдостойніших синів України, ним пишається наш народ! А будь-які прояви расизму чи ксенофобії в Україні неприпустимі! Поліція має суворо реагувати на такі випадки та припиняти їх", - написав Зеленський у Twitter.

Раніше депутат Верховної Ради, перший заступник голови комітету молоді і спорту та золотий призер Олімпійських ігор у Токіо Жан Беленюк повідомив у Facebook, що невідомі молоді люди підійшли до нього в центрі Києва (Печерськ) і намагалися спровокувати конфлікт.

"Викрикуючи образливі речі типу: "чорна мавпа щось знає про патріотизм?!" та "вали до Африки!". Слава богу, до бійки справа не дійшла, тож зі мною все нормально, але… 1. Мені цікаво, чи українець я для свої держави, які критерії патріотизму існують в ній?! 2. Наскільки олімпійський чемпіон може себе безпечно почувати на своїй Батьківщині та в рідному місті?! 3. І чи нормально в європейській державі чути образливі речі людям, які кладуть життя на її прославляння?!" - написав Беленюк.

Відділ комунікації поліції Києва повідомив пізніше, що відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань) Кримінального кодексу України. Проводиться перевірка.

Партія та фракція "Слуги народу" вимагає від Національної поліції України у найкоротші терміни встановити та притягнути до відповідальності осіб, які намагалися спровокувати конфлікт, вигукуючи расистські фрази на адресу Беленюка.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА