06:58 14.08.2021

Байден обговорив ситуацію в Афганістані з держсекретарем, міністром оборони і радником з нацбезпеки

2 хв читати
Байден обговорив ситуацію в Афганістані з держсекретарем, міністром оборони і радником з нацбезпеки

Президент США Джо Байден обговорив з держсекретарем Ентоні Блінкеном, міністром оборони Ллойдом Остіном і радником з національної безпеки Джейком Салліваном питання, пов'язані з евакуацією з Афганістану, повідомив Білий дім.

"Сьогодні (у п'ятницю за східним часом США - ІФ) президент Байден обговорив з держсекретарем Блінкеном, міністром оборони Остіном і радником з національної безпеки Салліваном питання, що стосуються наших зусиль щодо гарантування безпечної евакуації цивільних осіб з Афганістану", - йдеться в повідомленні в Twitter американської адміністрації.

Подробиці бесіди не наводяться.

Раніше повідомлялося, що США ухвалили рішення про евакуацію частини посольства США в Афганістані і співпрацювали з американськими представниками афганців.

Ситуація в Афганістані загострюється через наступ бойовиків руху "Талібан" на тлі виведення з країни військ США і країн НАТО. За повідомленнями, що надходять, таліби вже захопили низку ключових афганських міст і продовжують просуватися в напрямку Кабула.

Для гарантування безпеки при вивезенні цивільного персоналу зі столиці країни, США направляють для охорони кабульського аеропорту три батальйони своїх військових чисельністю близько 3 тис. людей. Вони прибудуть на додаток до 650 американських військових, які вже перебувають у Кабулі.

Представник Пентагону Джон Кірбі повідомив напередодні, що частина з них вже прибула до афганської столиці, решта повинні прибути до кінця поточного тижня.

"Деяка частина одного з піхотних батальйонів морських піхотинців вже там, в Кабулі ... інші війська будуть прибувати протягом наступної пари днів. Як я очікую, до кінця вихідних основна частина 3 тис., про які ми говорили, буде на місці", - сказав він на брифінгу.

Він зазначив, що у Вашингтоні стурбовані темпами наступу талібів, однак вважають, що поки безпосередньої загрози захоплення ними Кабула немає, хоча таліби намагаються ізолювати столицю.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА