07:02 14.08.2021

Переговори між урядом і опозицією Венесуели стартували в столиці Мексики

1 хв читати
Переговори між урядом і опозицією Венесуели стартували в столиці Мексики

Представники уряду і опозиції Венесуели за посередництва Норвегії почали в Мехіко переговори, які мають на меті подолання гострої політичної та економічної кризи в країні, повідомляють ЗМІ з місця подій.

"Ми переконані, що під егідою миру ми укладемо угоду для венесуельських жінок і чоловіків, для мирного співіснування (...), щоб дивитися, як це повинно бути, в майбутнє", - заявив перед початком переговорів голова Національної асамблеї (парламенту) Венесуели Хорхе Родрігес.

Раніше президент країни Ніколас Мадуро заявляв, що для успіху на переговорах необхідно, щоб США і країни ЄС скасували санкції стосовно венесуельських посадових осіб і установ. За його твердженням, ці санкції є однією з головних причин економічної кризи.

Опозиція, яка бере участь у переговорах, закликає полегшити ввезення до Венесуели гуманітарної допомоги, включно з вакциною проти COVID-19, а також звільнити десятки її прихильників, яких вона вважає "політичними в'язнями". Вона також наполягає на гарантіях її участі в регіональних виборах у листопаді.

Представник американського Держдепу Нед Прайс заявив на цьому тижні: "Ми готові переглянути санкційну політику на основі значного прогресу в переговорах. Але це те, що ми повинні бачити: значний прогрес".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА