19:17 14.08.2021

Поліція і Нацгвардія забезпечили правопорядок під час акції біля ОП

3 хв читати
Поліція і Нацгвардія забезпечили правопорядок під час акції біля ОП

Правоохоронці гарантували порядок і безпеку під час акції поблизу Офісу президента в суботу, повідомили в управлінні комунікації Національної поліції України.

"Поліція і військовослужбовці Нацгвардії забезпечили порядок і публічну безпеку під час акції біля ОП, незважаючи на спроби частини її учасників спровокувати конфлікт з правоохоронцями. При цьому постраждали працівники поліції і військовослужбовець Нацгвардії", - повідомив глава Нацполіції Ігор Клименко під час брифінгу за участю начальника Головного управління Національної поліції в Києві Івана Виговського.

За словами Клименка, поліцейські пам'ятають події під Верховною Радою в серпні 2015: тоді від кинутої в натовп гранати загинули чотири бійці Нацгвардії і десятки правоохоронців отримали поранення.

"Поліція прийняла рішення оглянути речі, які могли б пронести в Офіс президента учасники акції. Проте активісти в категоричній формі відмовилися від огляду і ними була дана команда на атаку лав Національної поліції і гвардії", - повідомив глава Нацполіції.

Клименко зазначив, що учасники акції почали виймати бруківку, в бік правоохоронців полетіло каміння, палиці і димові шашки. За попередньою інформацією, сім поліцейських отримали термічні опіки очей від розпорошення газу учасниками акції. Крім того, один нацгвардієць отримав поранення руки. Ступінь тяжкості травм потерпілих правоохоронців з'ясовують медики.

Глава Нацполіції наголосив, що поліція виступає за мирне проведення масових акцій.

"Ми - проти провокацій і за мирне проведення будь-якої акції. Наявність працівників поліції і національної гвардії - це ті необхідні заходи, щоб забезпечити порядок на території, де проводяться акції", - зазначив він.

За словами начальника поліції Києва, правоохоронці негайно реагували на всі правопорушення під час масових акцій.

"Пріоритетом для поліцейських є життя і здоров'я громадян, тому для мирного проведення мітингів і акцій, ми закликаємо учасників дотримуватися законодавства і не порушувати громадський порядок. Правоохоронці продовжують несення служби на вулицях столиці з метою безпеки громадян", - додав Виговський.

В інформації також зазначається, що поліцейські збирають інформацію щодо обставин події та визначать її правову кваліфікацію.

Раніше повідомлялося, що глава МВС України Денис Монастирський подякував співробітникам Національної поліції, військовослужбовців Національної гвардії, рятувальників і медиків за роботу по організації безпеки під час проведення суботньої акції протесту в центрі Києва.

Глава МВС наголосив, що поліція і Національна гвардія в суботу зробили все можливе для того, щоб громадяни могли реалізувати своє конституційне право, передбачене 39 статтею Основного закону.

Монастирський зазначив, що для гарантування безпеки як мітингувальників, так і правоохоронців, було схвалено рішення проводити поверхневу перевірку на предмет відсутності небезпечних для життя і здоров'я предметів - зброї, вибухових пристроїв, легкозаймистих речовин.

При цьому він звернув увагу на те, що кожен, хто пройшов би поверхневу перевірку, був би допущений до площі перед Офісом президента. "Про це завчасно було попереджено мітингувальників", - заявив Монастирський.

Він поінформував, що за фактом нанесення тілесних ушкоджень співробітникам поліції розпочато кримінальне провадження. Винні особи будуть притягнуті до відповідальності, встановленої законом, запевнив глава МВС.

Як повідомлялося, партія "Національний корпус" анонсувала на суботу акцію біля будівлі Офісу президента з вимогами відмовитися від імплементації т.зв. "Формули Штайнмаєра" в українське законодавство і відновлення подачі води в Крим. Партія також звинуватила президента в репресіях проти т.зв. "азовського руху", вважаючи їх політичним переслідуванням. Раніше низка активістів партії були затримані за підозрою в рекеті.

Через сутички з правоохоронцями на вулиці Банкова, протестувальники перемістилися на вулицю Грушевського під будинок, де, за їхнім твердженням, розташована квартира президента. Там вони скандували гасла, палили фаєри і потім розійшлися.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА