19:34 14.08.2021

Глава МВС подякував правоохоронцям і медикам за роботу під час суботньої акції в центрі Києва

2 хв читати
Глава МВС подякував правоохоронцям і медикам за роботу під час суботньої акції в центрі Києва

Глава МВС України Денис Монастирський подякував співробітникам Національної поліції, військовослужбовцям Національної гвардії, рятувальникам і медикам за роботу з організації безпеки під час проведення суботньої акції протесту в центрі Києва.

"Ви всі - молодці", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у суботу.

Глава МВС наголосив, що поліція і Національна гвардія в суботу зробили все можливе для того, щоб громадяни могли реалізувати своє конституційне право, передбачене 39 статтею Основного закону.

Монастирський зазначив, що для гарантування безпеки як мітингувальників, так і правоохоронців, було схвалено рішення проводити поверхневу перевірку на предмет відсутності небезпечних для життя і здоров'я предметів - зброї, вибухових пристроїв, легкозаймистих речовин.

"Однак мітингувальники відмовилися проходити таку перевірку, і замість того, щоб виконати законні вимоги поліції, почали проривати кордони правоохоронців, у результаті чого 8 правоохоронців отримали травми і опіки", - наголосив глава МВС.

При цьому він звернув увагу на те, що кожен, хто пройшов би поверхневу перевірку, був би допущений до площі перед Офісом президента. "Про це завчасно було попереджено мітингувальників", - заявив Монастирський.

Він поінформував, що за фактом нанесення тілесних ушкоджень співробітникам поліції розпочато кримінальне провадження. Винні особи будуть притягнуті до відповідальності, встановленої законом, запевнив глава МВС.

"Кожен громадянин може реалізувати своє конституційне право на участь у мирних і безпечних мітингах, але без бійок і кровопролиття. Будь-які насильницькі дії, як щодо інших учасників мирного зібрання, так і щодо правоохоронців, не залишаться безкарними!", - уклав Монастирський.

Як повідомлялося, партія "Національний корпус" анонсувала на суботу акцію біля будівлі Офісу президента з вимогами відмовитися від імплементації т.зв. "Формули Штайнмаєра" в українське законодавство і відновлення подачі води в Крим. Партія також обвинуватила президента в репресіях проти т.зв. "азовського руху", вважаючи їх політичним переслідуванням. Раніше низка активістів партії були затримані за підозрою в рекеті.

Через сутички з правоохоронцями на вулиці Банкова, протестувальники перемістилися на вулицю Грушевського під будинок, де, за їхнім твердженням, знаходиться квартира президента. Там вони скандували гасла, палили фаєри і потім розійшлися.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА