19:46 14.08.2021

Під час акції під ОП невідомі побили журналіста, відкрито кримінальне провадження

2 хв читати
Під час акції під ОП невідомі побили журналіста, відкрито кримінальне провадження

За фактом нанесення тілесних ушкоджень журналісту невідомими під час проведення акції у Офісу президента в суботу відкрито кримінальне провадження, повідомили у Відділі комунікації поліції Києва.

"Під час сьогоднішньої акції на вулиці Банковій група чоловіків перешкоджала професійній діяльності одного з представників ЗМІ та побили його. Зараз поліцейські встановлюють особи зловмисників", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в суботу ввечері.

Правоохоронці Печерського управління поліції прийняли заяву журналіста про правопорушення.

"Він повідомив про те, що під час акції в урядовому кварталі невідомі особи нанесли йому тілесні ушкодження. Працівники поліції встановлюють усі обставини інциденту, а також свідків і очевидців події", - сказано в повідомленні.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) КК України.

Санкція статті передбачає до п'яти років позбавлення волі.

У поліції наголосили, що зусилля правоохоронців спрямовані на встановлення причетних осіб.

Раніше повідомлялося, що глава МВС України Денис Монастирський подякував співробітникам Національної поліції, військовослужбовцям Національної гвардії, рятувальникам і медикам за роботу з організації безпеки під час проведення суботньої акції протесту в центрі Києва.

Глава МВС наголосив, що поліція і Національна гвардія в суботу зробили все можливе для того, щоб громадяни могли реалізувати своє конституційне право, передбачене 39 статтею Основного закону.

Монастирський зазначив, що для гарантування безпеки як мітингувальників, так і правоохоронців, було схвалено рішення проводити поверхневу перевірку на предмет відсутності небезпечних для життя і здоров'я предметів - зброї, вибухових пристроїв, легкозаймистих речовин.

При цьому він звернув увагу на те, що кожен, хто пройшов поверхневу перевірку, був би допущений до площі перед Офісом президента. "Про це завчасно було попереджено мітингувальників", - заявив Монастирський.

Він поінформував, що за фактом нанесення тілесних ушкоджень співробітникам поліції розпочато кримінальне провадження. Винні особи будуть притягнуті до відповідальності, встановленої законом, запевнив глава МВС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА