07:25 15.08.2021

Алієв сподівається, що Росія не буде озброювати Вірменію

2 хв читати
Алієв сподівається, що Росія не буде озброювати Вірменію

Баку чекає від Москви виконання всіх пунктів тристоронньої заяви щодо Карабаху, заявив президент Азербайджану Ільхам Алієв.

"Наші очікування від Росії - це виконання всіх пунктів тристоронньої заяви щодо Карабаху. Цю заяву підписали лідери трьох країн - Азербайджану, Росії та Вірменії. Велика частина цих пунктів реалізована, але є питання, які досі залишилися відкритими", - заявив Алієв в інтерв'ю турецькому телеканалу CNN Turk.

Він зазначив, що Росія як сусід Азербайджану і близький союзник Вірменії відіграє особливу роль у регіоні.

"Ми сподіваємося, що і після цього Росія продовжить свої зусилля і зробить кроки для досягнення довгострокового миру в регіоні", - сказав Алієв, додавши, що Азербайджан очікує від Росії, що та не буде озброювати Вірменію.

"Вірменський народ і вірменське керівництво змирилися з новою ситуацією і поразкою. Останні парламентські вибори в Вірменії це показали. Небачена в історії подія, коли керівництво, яке програло, отримало довіру народу. Тому в цій ситуації озброєння Вірменії не піддається жодній логіці. Ми чекаємо, що Росія припинить озброювати Вірменію, але поки цього не спостерігаємо. Були кілька заяв, зокрема, з російського боку, коли міністр оборони Росії кілька днів тому заявив, що почався процес поставок озброєння до Вірменії", - сказав Алієв.

За його словами, новий міністр оборони Вірменії "зробив кілька безвідповідальних заяв", зокрема, про те, що якщо азербайджанський солдат перетне кордон Вірменії, то в нього стрілятимуть.

"Мабуть, друга карабаська війна не стала для них уроком. Якщо так, то ми готові піднести ще один урок. Тому ми сподіваємося, що Росія не озброюватиме Вірменію. Оскільки немає потреби в цьому", - сказав Алієв.

"Тому ми хочемо, щоб Росія в цьому питанні врахувала нашу стурбованість, адже, скільки б озброєння не було передано, все одно паритету сил не буде. Росія за останні 30 років безкоштовно передала Вірменії озброєння на кілька мільярдів. Частина з них зараз у зруйнованому вигляді виставлені як музейні експонати. Незважаючи на це, вірменська армія була повністю розгромлена", - заявив Алієв.

Він додав, що Баку розраховує на продовження зусиль Москви щодо нормалізації відносин між Азербайджаном і Вірменією і забезпечення миру в регіоні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни завдали авіаудару по Бериславу, постраждали 15 осіб - голова ОВА

ТЧХУ допомагає евакуювати маломобільних громадян із прифронтових районів Харківщини

РФ намагається збалансувати ризик для своїх заводів, на яких працюють цивільні, на користь збереження уваги до лінії фронту - британська розвідка

Саудівська Аравія передала ВПП ООН $10 млн на продовольчу допомогу українцям

На війні загинув мер Лебедина Бакликов

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА