20:17 15.08.2021

Правоохоронці повідомили про підозру двом львів'янам, учасникам бійки і побиття фотокореспондента під будівлею Офісу президента

1 хв читати
Правоохоронці повідомили про підозру двом львів'янам, учасникам бійки і побиття фотокореспондента під будівлею Офісу президента

Правоохоронці повідомили про підозру двом львів'янам, учасникам бійки і побиття фотокореспондента інтернет-видання під будівлею Офісу президента напередодні, їм загрожує до п'яти років тюремного ув'язнення, повідомила прес-служба Національної поліції Києва в Facebook.

"Слідчі поліції Києва повідомили про підозру двом особам, які побили представника інтернет-видання. Порушники спочатку принижували, а потім завдали тілесних ушкоджень фотокореспонденту. За скоєне їм загрожує до п'яти років ув'язнення", - йдеться в повідомленні.

"Нападниками виявилися львів'яни, 2001 і 2004 років народження, які були учасниками акції. У рамках розпочатого кримінального провадження за ч.2 ст.345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України, слідчі за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозру у вчиненні злочину", - розповіли в поліції.

Поліцейські звернулися до суду з клопотаннями про обрання їм запобіжного заходу. За скоєне фігурантам загрожує до п'яти років позбавлення волі. Також співробітники поліції встановлюють роль інших учасників у скоєному правопорушенні.

Зазначається, що суд може врахувати при винесенні вироку каяття, матеріальну компенсацію витрат на лікування журналіста.

У поліції наголосили, що членство в будь-яких громадських формуваннях або політичних організаціях не звільняє від відповідальності за вчинення правопорушення.

Раніше повідомлялося, що за фактом нанесення тілесних ушкоджень журналісту невідомими під час проведення акції поблизу Офісу президента в суботу відкрито кримінальне провадження

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА