14:09 16.08.2021

Декана Харківського університету внутрішніх справ затримали за хабарі за допомогу зі вступом до аспірантури

1 хв читати

Декана факультету одного з харківських вишів викрито в одержанні неправомірної вигоди, повідомляється на офіційному сайті Офісу генерального прокурора.

Водночас назва вишу не повідомляється, на фото, оприлюдненому на сайті Офісу генпрокурора, видно, що на затриманому - форма з нашивкою емблеми Харківського національного університету внутрішніх справ.

"За даними слідства, декан вимагав у громадянина $15 тис. за сприяння у вступі до аспірантури одного з Національних наукових центрів", - йдеться в повідомленні відомства.

За даними слідства, декан факультету вимагав надати суму траншами: $7,5 тис. у найкоротші терміни перед вступом, а решту - безпосередньо перед захистом дисертації. Першу частину першого траншу ($3,5 тис.) він отримав 29 липня, а під час одержання другої частини ($4 тис.) 16 серпня його затримали правоохоронці.

Його дії класифіковано за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, триває слідство, вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру, обрання запобіжного заходу та звільнення з посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань за оперативного супроводу Головного оперативного управління ДБР, процесуальне керівництво - прокурори Офісу генпрокурора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА