06:58 17.08.2021

Глава МЗС КНР: Китай і Росія повинні зміцнювати взаємодію для відстоювання своїх інтересів в Афганістані

2 хв читати
Глава МЗС КНР: Китай і Росія повинні зміцнювати взаємодію для відстоювання своїх інтересів в Афганістані

У зв'язку з кардинальною зміною обстановки в Афганістані Китай і Росія повинні зміцнювати стратегічні зв'язки і співробітництво для захисту корінних інтересів двох країн, заявив міністр закордонних справ КНР Ван І в бесіді з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

"Ван І сказав, що в новій ситуації Китаю і Росії необхідно зміцнити стратегічні зв'язки і співробітництво", - йдеться в повідомленні про бесіду на сайті МЗС Китаю.

За словами китайського міністра, насамперед потрібно "захистити законні інтереси Китаю і Росії в Афганістані", для чого налагодити своєчасний обмін інформацією, ефективно гарантувати безпеку китайського і російського персоналу, установ і підприємств двох країн.

Китай і Росія повинні докласти зусиль, щоб "спонукати афганських талібів проводити помірну і стійку релігійну політику", працювати з усіма сторонами над формуванням відкритої і інклюзивної політичної структури і проводити мирну і дружню зовнішню політику.

Необхідно домагатися, щоб новий режим в Афганістані "провів чітку розмежувальну лінію" між собою і усіма видами міжнародного тероризму, стримував і боровся з терористичними силами, зазначив глава МЗС Китаю.

При цьому, Ван І заявив, що Сполучені Штати повинні зіграти конструктивну роль в наданні допомоги Афганістану в стабілізації ситуації, запобіганні хаосу і відновленні миру.

Дипломат роз'яснив позицію Китаю щодо Афганістану, заявивши, що факти ще раз довели, що "важко нав'язувати свої моделі побудови суспільства країнам з абсолютно іншою історією, культурою та національними умовами".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Кулеба привітав естонського депутата Крісто Ене Вага, який приїхав до Києва з Таллінна на велосипеді

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА