07:24 17.08.2021

Франція направляє до Афганістану два військові літаки і спецназ для допомоги в евакуації громадян

2 хв читати
Франція направляє до Афганістану два військові літаки і спецназ для допомоги в евакуації громадян

Президент Франції Емманюель Макрон оголосив у понеділок про рішення направити до Афганістану два військові літаки і сили спецназу.

"Я ухвалив рішення відправити два військові літаки і бійців спецназу. Вони будуть на місці в найближчі години", - сказав Макрон в ході виступу, який транслювали французькі телеканали. Він не уточнив чисельність спрямованих в Афганістан військовослужбовців.

Французький лідер зазначив, що направляє літаки і спецназ для того, щоб допомогти в евакуації, яка проводиться при співпраці з американськими силами в аеропорту Кабула.

Президент також заявив про наміри разом із ФРН і іншими європейськими країнами просувати ініціативу з протидії незаконним міграційним потокам з Афганістану. Він додав, що в понеділок обговорив цю тему з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Макрон зазначив, що не можна допустити, щоб Афганістан, владу в якому захопив рух "Талібан", знову став притулком для терористичних угруповань.

"Афганістан не повинен знову стати святилищем тероризму, яким він був. Це умова миру", - сказав Макрон у телевізійному зверненні до країни.

Він зазначив, що має намір запровадити низку ініціатив у взаємодії з іншими європейськими державами і союзниками з продовження боротьби проти ісламістського тероризму у всіх його проявах.

"Терористичні групи присутні в Афганістані і намагатимуться отримати користь із дестабілізації. Рада Безпеки ООН має привнести відповідальну і єдину відповідь", - додав президент.

Виступ Макрона послідував за проведеною ним нарадою ради оборони, на якій обговорювалася ситуація в Афганістані після захоплення країни рухом "Талібан".

Французький президент повідомив, що обговорив з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном перспективу боротьби проти тероризму і пообіцяв спільні ініціативи "у найближчі години".

"Повернення до стабільності буде здійснено через такі політичні і дипломатичні дії в Раді безпеки", - пояснив Макрон.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА