07:52 17.08.2021

В Єревані повідомляють про загиблих у результаті перестрілки на вірмено-азербайджанському кордоні

2 хв читати
В Єревані повідомляють про загиблих у результаті перестрілки на вірмено-азербайджанському кордоні

Перестрілка між вірменськими та азербайджанськими військовослужбовцями сталася ввечері в понеділок на Гегаркунікській ділянці вірмено-азербайджанського кордону, по обидва боки є загиблі, повідомляє Міноборони Вірменії.

"16 серпня о 18:10 підрозділи ЗС Азербайджану відкрили вогонь по вірменських позиціях в Гегаркунікській області (схід Вірменії - ІФ). У результаті перестрілки загинув військовослужбовець ЗС Вірменії, рядовий Арман Акопян, 2002 р.н.", - повідомляє прес-служба Міноборони.

У відомстві зазначили, що в результаті вжитих вірменською стороною відповідних дій з азербайджанської сторони є троє убитих і один поранений військовослужбовець.

Пізніше уповноважений з прав людини в Вірменії Арман Татоян повідомив, що збройні сили Азербайджану обстрілюють села Кут і Норабак Гегаркунікської області на сході республіки.

"ЗС Азербайджану наразі ведуть прицільний вогонь по селах Кут і Норабак Гегаркунікської області. Вогонь інтенсивний, застосовується зброя різного калібру. Жителі сіл намагаються сховатися", - написав Татоян на своїй сторінці в Facebook.

Зі свого боку, Міноборони Азербайджану повідомило, що Збройні сили Вірменії ввечері в понеділок обстріляли позиції азербайджанської армії в напрямку Кельбаджарського району.

"Обстріл вівся з 18:45 до 20:30 з позицій ЗС Вірменії у населеному пункті Заркянд Басаркечарського району по позиціях азербайджанських військових у населеному пункті Юхари Айрим Кельбаджарського району зі стрілецької зброї різного калібру", - йдеться в повідомленні.

Міноборони Азербайджану спростувало заяву вірменської сторони про загибель вірменського військового в результаті обстрілу з боку частин азербайджанської армії в напрямку Басаркечарского району.

"Брехнею є і інформація, поширена вірменською стороною про нібито втрати в лавах нашої армії", - повідомляє Міноборони.

Азербайджанське оборонне відомство також спростувало інформацію вірменської сторони про обстріл азербайджанською армією села Кут і Норабак Гегаркунікської області на сході республіки.

"Азербайджанські військові дотримуються міжнародних гуманітарних правових принципів і не обстрілюють невійськові об'єкти і цивільних осіб", - йдеться в заяві Міноборони Азербайджану.

Раніше в понеділок в результаті перестрілки на ділянці населеного пункту Ерасх південно-західної Араратської області на кордоні з Нахічеванською автономною республікою загинув старший прапорщик ЗС Вірменії.

Уранці в понеділок Міноборони Вірменії повідомило, що підрозділи ЗС Азербайджану спробували просунутися вглиб території Вірменії у південно-західній Сюнікській області на ділянці Чорного озера.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА