11:03 17.08.2021

Групі київських чиновників висунуто підозру в розтраті на будівництві Подільського мосту - прокуратура

3 хв читати
Групі київських чиновників висунуто підозру в розтраті на будівництві Подільського мосту - прокуратура

Поліцейські повідомили про підозру групі посадових осіб, зокрема посадовим особам комунального підприємства Києва та товариства-генпідрядника, у привласненні коштів територіальної громади столиці та службовій недбалості, яка призвела до 4,5 млн грн збитків на будівництві Подільського мостового переходу в Києві, повідомляє департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

"У квітні 2017 року посадові особи комунального підприємства та комерційної структури уклали договір генпідряду на виконання робіт з будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро в м. Києві. У липні 2020 керівники комунального підприємства та генпідрядної організації підписали акт приймання виконаних будівельних робіт за поточний місяць та внесли до них роботи, які фактично не виконувалися. Зокрема, роботи з фарбування низу залізобетонних прогонових плит автопроїзду, які проводилися протягом квітня-травня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Наведений факт був підтверджений висновком експерта. Унаслідок дій чиновників завдано збитків на суму понад 4,5 млн грн.

На підставі отриманих доказів керівнику комунального було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України, а директору товариства - за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Крім того, на підставі постанов суду правоохоронці здійснюють обшуки в службових приміщеннях департаменту транспортної інфраструктури КМДА, комунального підприємства, підрядних організацій, а також за місцем проживання фігурантів. Заходи тривають.

Як повідомлялося, Подільська окружна прокуратура Києва в рамках розслідування про привласнення коштів територіальної громади на будівництві Подільського моста 16 серпня здійснювала обшуки в департаменті транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації (КМДА), а також у замовника робіт і підрядника. У повідомленні йшлося про епізод з підписанням акта приймання виконаних будівельних робіт з фарбування низу залізобетонних прогонових плит автопроїзду від опори до опори завдовжки 33 м і збитки на 4,5 млн грн. За фактом було розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 367 КК.

У КМДА зазначили, що документи щодо Подільського мосту неодноразово вилучали й перевіряли представники правоохоронних органів, а обшуки паралізують роботу комунальних підприємств та структурних підрозділів міської влади та є політичною акцією й системним тиском. "Департамент транспортної інфраструктури КМДА та КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" завжди сприяють правоохоронним органам та надають усі необхідні документи. І цього разу - не виняток", - повідомили в міськадміністрації.

Будівництво Подільського мостового переходу було розпочато в грудні 2003 року, проте з 2007 року роботи було призупинено через відсутність фінансування. У 2010-му фінансування було відновлено, наприкінці жовтня того ж року було здано в експлуатацію першу чергу: відкрито двосторонній рух транспорту Гаванським мостом та естакаду з мосту на вул. Набережно-Хрещатицьку.

Подільський мостовий перехід завдовжки 7 км і завширшки 35 м має з'єднати правий берег (Поділ), Труханів острів і лівий берег Києва (Троєщину і Воскресенський масив). Призначений для автомобільного транспорту і поїздів метрополітену (перспективна Подільсько-Воскресенська лінія).

На будівництво Подільського мостового переходу в 2021 році передбачено 716,8 млн грн зі спецфонду бюджету Києва, при цьому лише 156 млн грн - кошти місцевого бюджету, 560 млн грн - субвенція. На січень-2021 проект виконано на 82% (загальний кошторис - 11,3 млрд грн). Орієнтовний термін введення в експлуатацію - грудень 2024 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА