11:29 17.08.2021

МЗС: 120 громадян України та члени їхніх сімей виявили бажання евакуюватися з Афганістану

1 хв читати
МЗС: 120 громадян України та члени їхніх сімей виявили бажання евакуюватися з Афганістану

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомив, що станом на ранок вівторка 120 громадян України та члени їхніх сімей виявили бажання евакуюватися з Афганістану.

"Мова йде про українців афганського походження та осіб, які працюють за приватними контрактами. З усіма підтримується зв'язок", - сказав Ніколенко агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За його словами, в аеропорту Кабула перебуває літак, який має вивезти українських громадян. "Водночас на території Афганістану почала діяти заборона польотів для цивільних повітряних суден. Наразі дозволи видають лише військовим літакам. Неконтрольованою також залишається ситуація і в самому аеропорту", - зазначив Ніколенко.

Речник додав, що МЗС, посольства та причетні відомства наразі докладають максимальних зусиль, щоб вирішити питання вильоту літака з українцями найближчим часом.

"Пріоритет номер один - безпека. Евакуація розпочнеться лише тоді, коли буде створено для цього безпечні умови", - наголосив він.

Прес-секретар МЗС зазначив, що паралельно опрацьовують й інші варіанти евакуації українських громадян.

"Хочу запевнити, що Україна не залишить своїх громадян в Афганістані напризволяще. Ті українці, які перебувають в країні і хочуть повернутися, мають негайно повідомити про себе посольство в Таджикистані або Пакистані. Родичі можуть зателефонувати на гарячу лінію МЗС. Тоді дипломати зможуть спланувати безпечний варіант допомоги", - пояснив Ніколенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА