13:17 17.08.2021

Разумков - Данілову: в РНБО поки що немає олігархів, і не хочеться, щоб вони там з'явилися

2 хв читати
Разумков - Данілову: в РНБО поки що немає олігархів, і не хочеться, щоб вони там з'явилися

У нинішньому складі Ради національної безпеки і оборони України олігархів немає, заявляє голова Верховної Ради Дмитро Разумков, зазначивши, що йому не хотілося б, щоб вони там з'явилися.

"Давайте писати закони так, щоб у РНБО не з'являлися олігархи, - це головна мета - і моя, і колег із парламенту. Я впевнений, що і секретар РНБО нас у цьому підтримає. А маніпулювати, що там хтось є. Поки що немає, і мені дуже не хотілося б, щоб там з'явилися. А тим більше, мені не хотілося б, щоб там були люди, які навіть гіпотетично можуть у майбутньому відстоювати чиїсь інтереси", - сказав Разумков на брифінгу у вівторок у Полтавській області у відповідь на пропозицію секретаря РНБО Олексія Данілова назвати, хто з членів РНБО є олігархом.

Спікер Верховної Ради ще раз нагадав, що бачить у положенні законопроекту про деолігархізацію, згідно з яким РНБО складає реєстр олігархів, конфлікт інтересів.

Він пояснив, дія цього закону поширюватиметься на дві категорії громадян - на представників влади і на так званих великих бізнесменів, які теоретично можуть потрапити в список олігархів. "І коли одна зі сторін ухвалюватиме рішення, хто входить, а хто не входить у цей процес. Я хотів би нагадати і пану Данілову, і своїм колегам, що до РНБО входять всі представники влади, і це можна вважати конфліктом інтересів", - сказав Разумков.

"Якщо ми говоримо про те, щоб назвати олігархів. Давайте так - тих, кого за цим законом можна віднести в майбутньому до олігархів, уже бачили в історії нашої держави", - зазначив голова парламенту.

Як повідомлялося, секретар РНБО Олексій Данілов заперечує можливість конфлікту інтересів у зв'язку з нормою законопроекту про деолігархізацію, яка надає РНБО повноваження визначати перелік "олігархів". "Я хотів би зазначити, якщо шановний пан член ради РНБО, голова Верховної Ради вважає, що серед членів РНБО є олігархи, то я хотів би почути, хто з нас олігарх для того, щоб тут був конфлікт інтересів", - заявив він на брифінгу за підсумками засідання РНБО 30 липня в Краматорську.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА